Näin Vanhasen ja Forsiuksen suhdekohu eteni

Pääministeri Matti Vanhasen ja Merikukka Forsiuksen läheiset välit herättivät huomiota vuonna 2007.

Iltalehden mukaan pääministeri Matti Vanhanen junaili Merikukka Forsiukselle vaalirahaa kohutussa tapaamisessa Kesärannassa vuonna 2007.

Vanhanen ja Forsius viihtyivät vuoden 2007 alusta kesään asti tiiviisti yhdessä. Julkisuudessa spekuloitiin pariskunnan seurustelusuhteesta, mutta Vanhanen ja Forsius kiistivät romanssiväitteet. Molemmat ovat kertoneet, että kyse oli vain ystävyydestä.

Tanssivat Linnan juhlissa 2006

Vanhasen ja Forsiuksen läheiset välit huomattiin Linnan juhlissa vuonna 2006. Vanhanen haki yllättäen Merikukkaa tanssimaan, mikä siivitti romanssihuhut liikkeelle.

Yhteinen väittelytilaisuus 4. maaliskuuta 2007

Vanhanen ja Merikukka nähtiin vuoden 2007 kevään aikana yhdessä sekä vapaa-ajalla että työasioissa. Maaliskuussa Vanhanen ja Merikukka istuivat vierekkäin nummelalaisessa elokuvateatterissa katsomassa Epämiellyttävä totuus -leffaa. Kyseessä oli Merikukan vaalitilaisuus, jonka vetonaulana oli pääministeri Vanhanen. Pääministeri ja Merikukka järjestivät yhteisen väittelytilaisuuden ilmastonmuutoksesta.

Romanssihuhut saivat vallan 15. maaliskuuta 2007

Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola vihjaili blogissaan, että Vanhasen ja Forsiuksen suhde julkistetaan vasta vaalien jälkeen. Korhola viittasi blogissaan saksalaislehti Der Spiegelin kirjoitukseen, joka käsitteli Vanhasen ja Forsiuksen suhdetta. Vanhanen puolestaan paheksui Korholan tapaa käydä vaalikampanjaa. Korhola pahoitteli jälkikäteen kirjoitustaan. Forsius puolestaan vaikeni suhdekohusta.

Juhlivat Nummelan ravintoloissa 23. maaliskuuta 2007

Nummelalaiset saivat hieraista silmiään muutamaan otteeseen maaliskuun lopulla vuonna 2007, jolloin pääministeri Vanhanen ja Forsius astelivat samassa seurueessa paikalliseen ravintolaan. Iltalehti uutisoi, että Vanhanen ja Forsius halailivat avoimesti ravintolassa. Lehden mukaan kaksikko viihtyi myös nummelalaisen baarin tanssilattialla.

Forsius lähti yllättäen matkoille 26. maaliskuuta 2007

Kansanedustajan oli tarkoitus allekirjoittaa valtakirjansa eduskuntatyön alkaessa, mutta Forsiusta ei näkynytkään. Tapaus aiheutti kohun, jota Vanhanen selitteli. Pääministeri kertoi Forsiuksen olevan matkoilla. Vanhanen puolusteli Forsiuksen matkaa vielä jälkeenpäin medialle.

Forsius pelasi tennistä Vanhasen virka-asunnolla 16. huhtikuuta 2007

Forsius bongataan pelaamassa tennistä pääministerin virka-asunnon pihalla Kesärannassa Helsingissä. Suhdehuhut saavat lisäpontta tapauksesta. Toukokuussa kaksikko kuitenkin kertoo julkisuudessa, että he eivät seurustele.

Yöllinen vessapaperiepisodi terveyskeskuksessa 2. kesäkuuta 2007

Vanhanen ja Forsius nähdään Lohjan terveyskeskuksen yöpäivystyksessä. He olivat saattamassa loukkaantunutta naista lääkärin pakeille. Päivystyksessä ollut sivullinen mieshenkilö alkoi huutaa pääministerille arvostelevia kommentteja. Forsius suivaantui Vanhasen arvostelusta niin, että heitti miestä vessapaperirullalla. Forsiuksen tempauksen innoittamana syntyy uusi laji: vessapaperirullan heiton SM-kisat.

Näyttäytyivät golftapahtumassa 17. kesäkuuta 2007

Vanhanen ja Forsius viihtyvät Nummelassa järjestetyssä golf-tapahtumassa. Kaksikko kiisti edelleen suhdehuhut.

Forsius kihlautui yllättäen syyskuussa 2007

Kesän jälkeen Vanhasen ja Forsiuksen tapaamiset vähenivät. Syyskuussa putosi uutispommi, jonka mukaan Forsius oli kihlautunut yllättäen Vihdin kaupunginjohtajan Petri Härkösen kanssa. Vanhasta ja Forsiusta ei nähdä enää vapaa- eikä työajalla yhdessä. Forsiuksen ja Härkösen suhde kesti noin puolivuotta. Pariskunta oli jo eronnut, kun julkisuuteen tuli tieto Merikukan raskaudesta. Härkönen ei kiistänyt olevansa lapsen isä. Jim-poika syntyi kesäkuussa 2008. Merikukka palasi eduskuntatöihin keväällä 2009.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat