Näin uponneen troolarin miehistön pelastusoperaatio eteni Suomenlahdella – meripelastusjohtaja päivittelee olosuhteita: "Pelastuslautalla tulee äkkiä kylmä"

Venäläinen kalatusalus upposi Suomenlahdella, seitsemän hengen miehistö onnistui pelastautumaan 6:05
Venäläinen kalastusalus upposi Suomenlahdella, seitsemän hengen miehistö onnistui pelastautumaan

Venäläistroolari upposi Suomenlahdella torstai-iltana. Onnettomuus sattui Viron meripelastusvastuualueella, mutta seitsenhenkistä miehistöä pelastamassa oli myös suomalaisia meripelastajia.

Rajavartiolaitoksen meripelastusjohtaja Tommi Karppi kertoo MTV Uutisille, että onnettomuus sattui noin 8 merimailia Kalbådagrundin majakasta etelälounaaseen. Suomen Rajavartiolaitokselle tuli asiasta tieto Viron viranomaisilta.

– Viron meripelastuskeskus pyysi meiltä apua miehistön pelastamiseen. Meiltä lähetettiin paikalle meripelastushelikopteri Helsingistä ja partiovene sekä partiolaiva Turva, Karppi kertoo.

Ensitietojen mukaan noin 21-metrinen kalastusalus oli saanut suurehkon vuodon ja oli vaarassa upota. Ennen meripelastajien saapumista paikalle oli kuitenkin ennättänyt öljytankkeri, joka oli poiminut kyytiin koko troolarin miehistön.

Viron ja Suomen meripelastushelikopterit evakuoivat miehistön jäsenet Tallinnaan ja Helsinkiin.

– Viisi kuljetettiin Tallinnaan ja kaksi Helsinkiin. Kaksi Helsinkiin tuotua oli ilmeisesti heikompikuntoisia, ja heidän tilastaan ei ole sen tarkempaa tietoa, mutta hengenvaaraa ei ole, Karppi kertoo MTV Uutisille.

Olosuhteet Suomenlahdella eivät ole suotuisat merihätään joutuville.

– Meriveden lämpötila on noin 2 astetta ja kova pohjoistuuli puhaltaa. Pelastuslautalla tulee äkkiä kylmä, Karppi sanoo.

Kuuntele Karpin koko haastattelu MTV Uutiset Liven lähetyksessä artikkelin yltä.

Lue myös:

    Uusimmat