Mainos

Norjassa merihätään joutuneen Viking Skyn matkustajat saavat rahansa takaisin – Merivartioston komentaja vakuuttaa Suomen kopterivalmiuden olevan hyvä: "Saamme kymmenen helikopteria tunnissa paikalle"

0:52
Viking Skyltä evakuoitu pariskunta kertoi kauhunhetkistään.

Norjalaisalus Viking Skylla matkustaneet saavat korvauksena rahansa takaisin matkasta, kertoi tiistaina uutistoimisto TT. Norjalainen Viking Sky sai lauantaina moottorivian ja joutui merihätään kovassa aallokossa Norjan rannikolla.

Aluksella oli lähes 1 400 matkustajaa ja miehistön jäsentä, joista osa evakuoitiin laivalta helikoptereihin. Aluksella oli yhä yli 900 ihmistä, kun se saapui sunnuntaina satamaan.

Poliisi tutkii parhaillaan, mikä moottorivian aluksella aiheutti. Laivalla loukkaantuneista moni on päässyt jo pois sairaalasta, mutta seitsemän oli tiistaina vielä hoidettavina.

Merivartioston komentaja: Ulkovartiolaivoja tarvittaisiin lisää

Onnettomuuden myötä keskusteluun nousi myös Itämeren pelastusvalmius. Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) johtaja Veli-Pekka Nurmi sanoi maanantaina STT:n haastattelussa, ettei hätätilanteessa mistään ole hankittavissa tarpeeksi suurta määrää helikoptereita, joilla voitaisiin tehdä noutoja merellä olevalta alukselta.

Suomenlahden merivartioston komentajan, kommodori Tom Hanénin mukaan Itämeren meripelastuksen helikopterivalmius on hyvä. Sen sijaan ulkovartiolaivoja tarvittaisiin lisää, koska niitä on tällä hetkellä vain yksi, Hanén kirjoitti Twitterissä.

– Meillä on nyrkkisääntönä se, että Itämeren alueelta saamme kymmenen helikopteria tunnissa paikan päälle. Rajavartiolaitokselta saataisiin 3–5, Puolustusvoimilta 1–2, Virosta 1–3 ja Ruotsista 3–4 konetta, Hanén sanoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja