Näin toteutat ikimuistoisen Australian-matkan!

Tasmaniassa syntynyt Stephen Kemppainen on käynyt Australiassa säännöllisin väliajoin, noin joka toinen vuosi. 27-vuotiaana Suomeen muuttanut mies kertoo parhaat matkavinkkinsä ja suosittelee varaamaan reilusti aikaa reissuun. Viikossa Australiasta ei ehdi nähdä kuin vilauksen.

Seitsemässä päivässä mantereesta ehtii nähdä pienen murto-osan eikä silloin kannata lähteä seikkailemaan useisiin eri kaupunkeihin. Stephen Kemppaisen mukaan reissussa kannattaa olla vähintään kaksi viikkoa.

– Pelkästään lentoihin menee muutama vuorokausi aikaa ja lisäksi aikaero aiheuttaa väsymystä, Kemppainen muistuttaa.

Suuren pinta-alansa vuoksi Australia tarjoaa ilmaston, kasvillisuuden ja eläimistön osalta todella erilaista nähtävää. Kemppainen suositteleekin vierailemaan eri leveysasteilla. Autolla Australiaa ei kannata kiertää, jos aikaa on vain muutama viikko. Lentäenkin suurten kaupunkien välisten välimatkojen taittamiseen kuluu muutamia tunteja.

– Sisäiset lennot eivät kuitenkaan ole kovin kalliita, joten lentäminen on hyvä tapa liikkua.

Kolmen viikon lomalla Kemppainen suosittelee viettämään viitisen päivää Cairnsissa, Australian pohjoisosassa. Sen jälkeen voi suunnata vaikkapa viikoksi Sydneyyn, josta matkaa voi jatkaa Melbourneen.

– Viimeisen viikon voi vaikka jakaa niin, että viettää muutaman päivän Melbournessa ja loput Tasmaniassa, Kemppainen ehdottaa.

Sukeltamaan vai sademetsään?

Sydney tunnetaan kuuluisasta oopperatalostaan ja Melbourne taas Australian avoimesta tennisturnauksesta ja F1-kisoista. Matkailijan kannattaa kuitenkin tutustua muihinkin mielenkiintoisiin kaupunkeihin. Pohjoiseen mentäessä maisemat muuttuvat – myös vedenpinnan alla.

Queenslandin osavaltioon kuuluva Cairns tarjoaa matkaajalle upeita nähtävyyksiä. Kemppainen suosittelee sukeltamista tai snorklaamista Suurella valliriutalla. Trooppisissa sademetsissäkin riittää nähtävää. Myös Tasmanian upea luonto lumoaa matkailijan kauneudellaan.

– Tasmaniassa kannattaa vuokrata auto ja kiertää koko saari. Sen luonto on todella upea. Noin 35 prosenttia sen pinta-alasta on kansallispuistoa.

Valttikorttina upea luonto

Nimenomaan Australian häikäisevän kaunis luonto on Kemppaisen mielestä yksi maan ylivoimaisimmista valttikorteista.

– Lisäksi Australiassa on ainutlaatuinen eläimistö. Siellä on vompatteja, kenguruita, koalakarhuja, dingoja sekä Tasmanian-tuholaisia.

Kemppaisen on helpompi luetella positiivisia kuin negatiivisia puolia Australiasta. Pitkien välimatkojen lisäksi mies mainitsee miinukseksi kuumuuden. Sään kannalta hyvä asia on kuitenkin se, että suuren mantereen alueella liian hiostavaa hellettä pääsee pakoon ympäri vuoden vaihtamalla maisemaa.

Lue myös:

    Uusimmat