Rapujuhlat ovat osa suomalaisten syysperinteitä, mutta miten kovakuoristen herkkupalojen nauttiminen tapahtuu? Näillä vinkeillä onnistuu ensikertalainenkin!
Rapuja syödään sormin ja rapuveitsellä kuorien sekä imeskellen ja ryystäen. Monet aloittavat syömisen saksista tai pyrstöstä. Ravun voit syödä joko sitä mukaan kun lihaosia irtoaa tai laittaa lihapalat tillisilpulla maustetun paahtoleivän päälle.
Väännä ravun sakset irti kuoresta. Taita nivelet irti ja imeskele niistä keitinliemi. Irrota saksen pienempi osa murtamalla se kärjestä ja imaise liha suuhun.
Saksen suuremmassa osassa on maukasta lihaa. Naksauta saksen isomman osan kärki poikki ja imaise mehu suuhun veitsessä olevan reiän kautta. Irrota liha avaamalla saksen kylki rapuveitsen avulla.



