Mainos

Näin suojatieturman tutkinta etenee: Kuljettaja ei nähnyt tyttöä

Poliisilla on jo muodostunut käsitys siitä, kuinka 9-vuotiaan tytön kuolemaan johtanut suojatieonnettomuus tapahtui.

– Olemme suorittaneet ja suoritamme edelleen teknisiä tutkintoja autoon liittyen, katsomme muun muassa ajopiirturia ja jarrujen kuntoa. Silminnäkijöitä on puhutettu ja osaa on jo kuulusteltukin. Poliisilla on aika hyvä käsitys siitä, miten tapahtumien kulku on mennyt, kertoo tutkinnanjohtaja Jari Illukka Helsingin poliisilaitokselta.

9-vuotias tyttö kuoli perjantaina Helsingin Mechelininkadulla jäätyään suojatiellä kuorma-auton alle. Lapsi oli kulkemassa Pohjoista Hesperiankatua ja ylittämässä Mechelininkatua kohti Merikannon tietä. Kuorma-auto tuli samasta suunnasta ja kääntyi Mechelininkatua pohjoiseen, törmäten lapseen suojatiellä.

Tapahtuma-aikana molemmille paloi vihreä valo.

– Siinä risteävällä tiellä vaihtuu samaan aikaan jalankulkijoille ja autoilijoille valo vihreäksi. Ei ole tiedossa, että valot eivät olisi toimineet normaalilla tavalla. Mutta tämä selviää vielä tarkemmin tilaamastamme liikennevalojen valokaaviosta, Illukka sanoo.

Illukan mukaan tutkinnassa ei ole ilmennyt, että onnettomuuden aikana tiellä olisi ollut näköesteitä.

– Iso kuorma-auto oli lähtenyt kääntymään oikealle ja siihen on ilmeisesti jäänyt kuollut kulma, niin kuljettaja ei ole havainnut jalankulkijaa siinä. 

Poliisi ei ole vielä kuullut kuorma-auton kuljettajaa onnettomuuteen liittyen. Onnettomuutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

– Kuulemme kuljettajaa lähipäivinä, tutkinnanjohtaja Jari Illukka Helsingin poliisilaitokselta sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.