Näin Sanna Marin jätti jäähyväisensä SDP:n puheenjohtajana: "Joskus vanhasta on luovuttava"

Sanna Marin: "Itselläni kääntyy nyt uusi sivu elämässä" 2:25
Video: Sanna Marinin mukaan hänen elämässään "kääntyy nyt uusi sivu"

SDP:n väistyvä puheenjohtaja, entinen pääministeri Sanna Marin käytti jäähyväispuheessaan puoluekokoukselle paljon aikaa hallituskauden saavutusten kertaamiseen.

Marin listasi muun muassa oppivelvollisuuden laajentamisen, sote-uudistuksen ja translain uudistuksen.

Puheessa luotiin myös pohjaa SDP:n tulevalle oppositiopolitiikalle.

On valinta antaa valtaa niille, jotka eivät pidä jokaista ihmistä arvoltaan ja oikeuksiltaan yhdenvertaisina. On valinta ottaa tuloja niiltä joilla ei ole, ja antaa niille joilla on. Ja on valinta tehdä se piiloutuen välttämättömyyden selän taakse, sanoi Marin viitaten Orpon hallitukseen.

Näin Sanna Marin jätti hyvästinsä SDP:n puheenjohtajana 16:51

Katso Sanna Marinin jäähyväispuhe kokonaan tästä.

Väistyvä puheenjohtaja Sanna Marin korosti perinteiseen tapaan oman joukkueen merkitystä.

Tiedotusvälineiden kannalta Marinin kausi oli vaikea tai ainakin poikkeuksellinen. Hän kontrolloi tarkasti julkisuutta ja häneltä oli erittäin vaikea tai jopa mahdoton saada esimerkiksi eduskunnassa haastattelua. Pääministeriytensä jälkeen hän vaati tiedotusvälineitä lopettamaan yksityiselämäänsä koskevan uutisoinnin.

Tänään Marinin puheen jälkeinen tiedotustilaisuus peruttiin yllättäen vain muutama tunti ennen sen alkamista. Syytä emme voi arvioida, sillä sitä ei MTV Uutisille kommentoitu mitenkään. 

Marin jatkaa rivikansanedustajana, mutta kovin paljon muuta hänen suunnitelmistaan ei tiedetä.

Itselläni kääntyy nyt uusi sivu elämässä. Joskus vanhasta on luovuttava, jotta tilalle voi tulla jotain uutta. Mutta en minä kokonaan katoa vaan tulen takaisin riviin teidän viereenne, sanoi Marin tänään puheessaan.

Marin aikoo kansanedustajan työnsä ohella tehdä ainakin kansainvälisiä puhujakeikkoja.

Sanna Marinista tuli kautensa aikana kansainvälinen tähti. SDP on hyödyntänyt häntä erittäin paljon, ja uuden puheenjohtajan myötä SDP on uudessa tilanteessa. 

 

Lue myös:

    Uusimmat