Näin saat tunnusluvut jäämään mieleen

Yhden tunnusluvun muistaminen on helppoa, mutta useamman tunnusluvun painaminen mieleen on jo hankalaa. Jos kännykän pin-koodi pysyy vielä mielessä, mutta pankkikortin tunnusluvun muistaminen on vaikeaa, Oddbjørn By tietää, miten numerosarjan saa kaivettua muistilokerosta.

Oddbjørn Byn kehittämän tekniikan käyttäminen nopeuttaa asioiden palauttamista muistiin. Siinä säästää aikaa ja välttyy noloilta tilanteilta esimerkiksi kassajonoissa. Tärkeää on luoda numerolle linkki ja sijoittaa linkki muistin syövereihin. Esimerkiksi jos pankkikorttisi tunnusluku on 2473, voit kehittää kirjaimista sanan kännykkäsi numeronäppäinten avulla.

– Mene tekstiviestin luomistilaan ja laita englanninkielinen tekstinsyöttö päälle. Saat numeroista sanan "bird" eli lintu. Sana toimii linkkinä numeroon, mutta pelkkä linkki ei vielä riitä. Linkki pitää sitoa muistissa sellaiseen sijaintiin, joka on jo pitkäkestoisessa muistissasi.

By kehottaa miettimään paikallista pankkia ja kuvittelemaan linnun lentämään äänekkäästi ympäri konttoria.

– Jos unohdat tunnusluvun, tiedät mihin kannattaa katsoa muistissasi: pankkiin, siellä näet linnun ja kännykän numeronäppäimistö kertoo luvun 2473.

Appelsiini sängyssä saa muistamaan tärkeän asian

Tavallisissa arkiaskareissa unohdamme usein esimerkiksi soittaa pankkiin, viedä roskat tai tuoda sateenvarjo töistä kotiin. Näidenkin asioiden muistamiseen Byllä on niksinsä.

– Herään seitsemältä ja muistan, että on siskoni syntymäpäivä. On kuitenkin liian aikaista soittaa, joten muistaakseni asian iltapäivällä, laitan appelsiinin sänkyyni. Töistä tultuani huomaan epätavallisen näyn ja muistan sen ansiosta, että on aika soittaa siskolleni.

Oddbjørn Byn Memo-kirjaa ei kannata käyttää kaikkeen elämässä, mutta siitä on hyötyä, kun muistettavaa on paljon tai mieleen pitää pystyä palauttamaan hankalia asioita. By on saanut hyvää palautetta näyttelijöiltä ja oopperalaulajilta kuin myös opiskelijoilta.

– Muistitekniikoillani he ovat saaneet parempia tuloksia kokeissa. Memo-kirjan vinkkejä on käytetty esimerkiksi esitelmien, kielten, tanssien ja karateliikkeiden muistamiseen, By kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja