Näin saat pöyhkeät hiukset

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, kuinka saada pöyhkeät hiukset ja miten atooppista ihoa kannattaa hoitaa.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Rasvaiseksi muuttuva meikki

Hei! Olen kärsinyt jo vuosien ajan aknesta, nykyään enää lievästä sellaisesta, mutta siltikään meikkaus ei onnistu koskaan kunnolla. Finnejä ei nykyään ole sen ihmeemmin, mutta erittäin syviä ja talia erittäviä mustapäitä löytyy varsinkin nenän ja sen vierustan alueelta. Ongelmani onkin se, että pohjameikkini muuttuu päivän mittaan (oikeastaan jo tunnin kuluttua meikkauksesta) mustapäiden talin vuoksi rasvaiseksi ja kiiltäväksi. Myös punertava ihoni alkaa pilkottaa meikin alta. Puuterin lisääminen yleensä pahentaa asiaa. Mikä neuvoksi?

Riian vastaus:

Heippa! Koska et kerro ikääsi, suosittelen sinulle kahta Nivean kosteusvoidetta meikin alle. Molemmat tasoittavat ihon kiiltoa ja pitävät meikin kauniina pitkään. Kun käyt Nivean myyntipisteessä, tunnustele voiteita ja kysy vielä myyjältäkin kumpaa näistä hän suosittelisi sinun ihollesi mieluummin.

Young sarjan Control Shine! Cream Gel geelivoide, joka on suositeltu nuorille, mutta tiedän myös aikuisten käyttävän tätä voidetta jos rasvoittuminen iholla on ongelmana. Moisturising Day Care kosteusvoide taas on erinomainen normaalille ja sekaiholle.

Meikkivoiteeksi sinulle sopisi varmasti parhaiten Naturall Matt Foundation. Se häivyttää epätasaisuuksia ja saat tehtyä sillä kauniin luonnollisen meikkipohjan.

Puuteroi pohja Ideal Finish kivipuuterilla. Se on koostumukseltaan öljytön, joten se myös auttaa pitämään ihoa mattapintaisena pidempään. Liiallinen puuterin lisäily paksuntaa pohjaa päivän mittaan, joten sinun kannattaa hankkia meikkipussiisi puuteripapereita, joilla painamalla ihoa rasva tarttuu ohueen paperiin ja kiilto kaikkoaa. Kannattaa kokeilla!

Kuinka tehdä pöyhkeät hiukset?

Minulla on olkapäiden yli ulottuvat ruskeat hiukset ja omistan suoristusraudan ja lakkaa ja sen semmoista. Haluaisin saada hiukseni pöyhkeiksi. Kuinka onnistun?

Riian vastaus:

Moi! Mahdollisuudet ovat rajattomat. Ison pöyhkötukan teet näin. Tupeeraa hiusten tyvi, suihkuta siihen lakkaa ja silota pinta harjalla. Laita sormet vielä hiusten sisään ja ravista tukkaa isoksi. Voit laittaa pään alaspäin jotta saat tukasta mahdollisimman tuuhean. Suihkuttele lakkaa ja anna tukan olla villi ja takkuinen. Voit halutessasi suoristaa raudalla esim. etuhiuksiin osioita ja tehdä niihin piikkimäisen vaikutelman lakalla.

Apua atooppiselle iholle

Hei! Olen 13-vuotias ja minulla on atooppinen iho ja punertavat silmänaluset. Millä niistä pääsisi eroon?

Riian vastaus:

Rasvaa, rasvaa ja rasvaa, kuuluu vastaus. Eli hanki mahdollisimman täyteläinen kosteusvoide, joka sopii nuorelle ja kuivalle ihollesi. Nivean Silk Comfort Day Care on karhean ja kiristävän ihon pelastus.

Suosittelen sinua myös välttämään liiallista veden lotraamista, eli puhdista iho illalla täyteläisellä rasvalla tai puhdistusmaidolla ja käytä kosteuttavaa kasvovettä. Älä huuhtele lainkaan vedellä. Aamupuhdistukseen riittää usein vain kasvovesi, mutta jos käyt aamulla suihkussa, muista rasvata kasvojesi iho heti suihkun jälkeen.

Herkän ihon hoito-ohjeet

Moi Riia! Olen 31-vuotias nuori nainen ja jo pari vuotta kärsinyt kuivasta ja punoittavasta ihostani. Nuorempana ihoni oli aika näppyläinen ja epäpuhdas, mutta iän karttuessa on ihokin onneksi parantunut.

Nyt ongelmana on kuitenkin se, että erityisesti talvisaikaan kasvojen iho kuivuu, eniten poskista. Lisäksi kärsin ilmeisesti couperosa-ihosta, koska kasvoissani näkyy pieniä verisuonenpätkiä. Ihoni näyttää läikikkäältä ja "näppyiseltä", vaikka se kosketettaessa on sileä.

Ihoni on vaalea ja palan herkästi. Myös käsivarsieni iho on todella kuiva ja siinä näkyy punaisia pisteitä. Mikään voide, mitä olen kokeillut, ei ole toiminut!

Riian vastaus:

Ihosi kuulostaa superherkältä. Sinun kannattaa valita ihonhoitoon aina herkän ihon tuotteita. Päivävoiteeksi suosittelen Sensitive Balance Day Care voidetta ja yövoiteeksi Sensitive Balance Night Care voidetta.

Kiristys ja punoitus rauhoittuvat, ja nämä tuotteet myös vahvistavat ohutta ja couperoottista ihoasi. Hanki myös samalla herkän ihon puhdistustuotteet, jotta kaikkien käyttämiesi tuotteiden ainesosat rauhoittavat ja tukevat ihosi vastustuskykyä.

Kuiva ja rakeileva iho

Heti meikkivoiteen laiton jälkeen ihoni on todella kuivan ja rakeilevan näköinen. Olen kokeillut monia merkkejä, mutta kaikissa on sama tulos, rakeisen näköinen iho. Miten voin saada ihostani sileän näköisen? Minulla on sekaiho.

Riian vastaus:

Muista että kosteusvoide jota käytät pitää olla ihotyypillesi oikeanlainen. Koko meikkipohja alkaa kosteutuksesta.

Levitä siis ensin kasvoille sekaiholle ihanteellinen Nivean Moisturising Day Care -kosteusvoide. Se pitää ihon mattapintaisena, mutta kosteuttaa tehokkaasti. Anna imeytyä ja levitä sitten kasvoille uusi Teint Delight geelimeikkivoide. Se on ihanan luonnollinen, mutta tasoittaa silti ihoa upeasti. Kosteuttava meikkivoide tuntuu iholla ihanalta ja lopputulos on huoliteltu ja sopivasti meikattu. Lisää meikkivoiteen päälle kevyesti Ideal Finish puuteria.

Luomiväri monisävyisille silmille

Hei Riia! Haluaisin tietää mitä luomivärejä suosittelet siniharmaavihreäsilmäiselle? En ole uskaltanut käyttää kovin voimakkaita värejä. Haluaisin kuitenkin korostaa silmieni väriä. Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Riian vastaus:

Moikka! Meikatessa kannattaa olla rohkea ja kokeilla värejä fiiliksen mukaan. Kivoja vaaleita sävyjä silmillesi olisivat roosan, persikan ja vaaleat ruskean vivahteet. Creative Eyes Trio paletin sävyt 818 Marrakesh ja 817 Sienna ovat varsin varmoja valintoja sinulle. Kokeile!

Meikkisävyt mustatukkaiselle ja sinisilmäiselle

Moi! Haluaisin kuulla ehdotuksiasi meikkisävyihin huuliin ja luomiin kun minulla on musta tukka ja sinisenharmaat silmät. Tykkään pukeutua hillittyihin harmaan, ruskean, valkoisen ja mustan sävyihin.

Riian vastaus:

Tänä syksynä erityisen muodikas on tummanruskea silmämeikki. Se sopisi hyvin sinun väreihisi. Tee rajaus silmiin mustalla Eye Line & Design kynällä ja levitä tummanruskea Creative Eyes Mono luomiväri 08 Savanna koko liikkuvalle luomelle. Häivytä hyvin. Silmämeikki saa olla utuinen mutta tumma. Lisää reilu kerros mustaa maskaraa.

Huulille kannattaa kokeilla vaihteeksi punia. Kiillot ovat kivoja, mutta huulipuna on tehnyt nyt paluun. Testaa siis vaaleita korallin ja hennon ruskean vivahteita. Laajan värivalikoimat löydät Nivean Colour Passion punista. Etsi sieltä mieleisesi sävy ja punaa huulesi syksyn muodin mukaan!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat