Näin saat kattokruunusi hohtamaan helposti ja nopeasti

Kattokruunu kerää helposti pölyä, eivätkä prismat enää loista yhtä kirkkaina. Sen peseminen on kuitenkin helppoa, eikä siihen tarvitse sen kummoisia ihmeaineita. Sekä lasisen että kristallisen kruunun pesuaineet löytyvät jokaiselta.

Puhdistamiseen tarvitset parin valkoisia puuvillahanskoja ja pesunestettä. Hanskojen sijasta voit myös käyttää nukkaamatonta kangasta, mutta hanskoilla on parempi sormituntuma ja työ etenee nopeammin.

Katkaise virta seinäkatkaisijasta tai irrota valaisinpistorasia puhdistuksen ajaksi. Anna kattokruunun viilentyä ennen siivousta.

Lasisen kattokruunun puhdistamiseen voit käyttää ikkunanpesunestettä tai etikan ja veden seosta (noin ruokalusikallinen etikkaa litraan vettä), johon voit lisätä tipan astianpesuainetta. Kristallikruunun voit puhdistaa miedolla vesi-käsitiskiaineseoksella. Laita veteen vain muutama pesuainetippa, seos ei saa vaahdota.

Pue hanskat käsiisi. Kastele toinen hanska sopivaan pesunesteeseen ja pyyhi jokainen prisma. Kuivaa toisella kädellä. Mikäli käytät kangasta, ota tällöinkin kaksi, toinen kostea ja toinen kuivaamista varten.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat