Näihin muut luottavat! Testaa Pinterestin suosituimmat siivousniksit

Näihin siivousnikseihin et tarvitse saippuaa.

Pinterest on kuvienjakopalvelu, johon kuka tahansa voi tallentaa suosikkikuviaan. Siivousniksit ovat palvelussa erityisen suosittuja. Countryliving.com listasi Pinterestissä suositut siivousniksit, joihin ei tarvita saippuaa.

Puhdista ruokasoodalla

Keittiön kaapinoviin kertyy helposti rasvaa ja roiskeita. Sekoita ruokasoodaa ja kasvisöljyä. Puhdista kaappien vetimet seoksen ja hammasharjan avulla.

Haiseeko leikkuulautasi? Hiero siihen sitruunaa ja ripottele päälle ruokasoodaa. Hiero. Odota ja huuhtele.

Viemärin voi putsata myös kotikonstein. Kaada viemäriin ensin kiehuvan kuumaa vettä, sitten puoli kuppia ruokasoodaa ja lopuksi kupillinen etikkaa ja toinen kupillinen kiehuvan kuumaa vettä. Kun sihinä ja kuplinta on lakannut, juoksuta viemäriin kuumaa vettä.

Ruokasooda kelpaa myös patjan puhdistamiseen. Ripota soodaa patjalle, hiero sitä patjaan ja anna seistä ainakin tunnin ajan. Imuroi patja lopuksi. 

Käytä etikkaa!

Jos suihkupäässäsi on kalkkisaostumia, lisää yksi osa vettä yhteen osaan etikkaa. Kaada seos pussiin ja sido pussi suihkupäähän niin, että pää likoaa seoksessa. Odota 20 minuuttia, huuhtele. 


Liukuovien urille on oma puhdistusniksinsä. Tarvitset valkoviinietikkaa, paperipyyhkeitä ja vanhan hammasharjan. Liota paperipyyhkeet etikassa ja levitä ne sitten liukuoven uraan. Odota puoli tuntia. Puhdista ura. Kaikkein kapeimpiin paikkoihin pääset pumpulipuikolla.

Käytä sukkaa!

Moppisi hienot mikrokuituliinat saattavat maksaa kympin, mutta reikäiset sukat ovat ilmaisia! Pue sukka moppiisi ja siivoa. 

Kaksi sukkaa voi sujauttaa myös pihtien leikoihin. Pihdeillä on helppo puhdistaa sälekaihtimet: tartu niihin kuin grillipihviin ja pyyhi!

Lisää soodavinkkejä kodin siivoukseen:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja