Näin saat kaiken irti kesälomasta

Loma on oiva mahdollisuus selättää arkiset työ- ja opiskelumurheet, mutta kuinka lomasta saa todella kaiken mahdollisen irti?

Jokaiselle tekee aika ajoin hyvää ottaa pieni aikalisä arjen tohinoista loman muodossa. Oikeilla vinkeillä lyhyestäkin lomasta saa kaiken irti – ja parhaimmillaan aivan uutta pontta uusissa haasteissa kun arki taas koittaa. Poimi vinkit tehokkaaseen lomailuun!

Käytä kaikki lomasi

Toisin kuin monissa muissa maissa, Suomessa on huikean pitkät kesälomat, mutta tästä huolimatta osa jättää lomansa pitämättä. Vaikka työ ja opiskeleminen on tärkeä osa elämää, on aivan yhtä tärkeää antaa itselleen tietyin väliajoin taukoa arkisista toimista loman muodossa.

Erityisen aktiivinen ihminen voi suunnitella lomansa erityisen hyvin etukäteen, jotta aika ei käy pitkäksi. On hyvä muistaa, että vaikka tuntisi olevansa arkenakin energinen läpi vuoden, voi lomailun kautta löytää itsestään aivan uudenlaisia voimavaroja.

Vietä omannäköisesi loma

Erityisen tärkeää lomailussa on se, että lomasta tekee itsensä näköisen. Yhteiskunta asettaa paineita toimekkaaseen lomailuun, mutta on hyvä pitää mielessä, että toiselle laiskottelu on paras tapa viettää ansaitut vapaat. Sen sijaan, että miettisi sitä, miten muut viettävät lomansa, olisi syytä kuulostella itseään ja tehdä lomasuunnitelmat omien tuntemusten perusteella – tai jättää ne vaikkapa kokonaan tekemättä!

Unohda työt

Kun loma alkaa, ei ole syytä murehtia työasioita. Vastuuntuntoisimmankin työntekijän tai opiskelijan on syytä irrottautua töihin tai opiskeluun liittyvistä velvoitteista ja murheista. Töissä on hyvä tehdä myös selväksi, että turhat puhelut on syytä jättää välistä lomaileville kollegoille.

Ota omat tarpeesi huomioon suunnitellessasi matkaa

Jos lomalla on suunnitelmissa matkustaa, on tärkeää pitää huoli siitä, että tärkeimmät matkakohteelle asetetut vaatimukset täyttyvät. Erityistoiveet ja -vaatimukset on syytä esittää mahdollisuuksien puitteissa jo etukäteen, jotta lomareissua ei tarvitse aloittaa mittavilla käytännön järjestelyillä.

Rentoudu ja nauti

Loma ei ole kenenkään henkilökohtainen työ- tai opiskeluprojekti, joka täytyy suorittaa parhain arvosanoin. On hyvä pitää mielessä, että lomalla on erityisen tärkeä rentoutua ja ottaa etäisyyttä arkisiin asioihin. Liika suunnittelu ja tarkat aikataulut saattavat helposti vesittää ajatuksen nautinnollisesta ja rennosta lomasta.

Rentoutumisen tärkeyden tiedostaminen on ensimmäinen askel kohti astetta kevyempää mielentilaa. Muistuttamalla itseään loman tarkoituksesta voi olla helpompaa virittäytyä toivottuun mielentilaan.

Katso: Aurinkorannan tähtösetkin lomailevat

Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Osittainen lähde: Huffington Post

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja