Mainos

Näin riipaisevasti eläkeläiset kertovat köyhyydestään: En tiedä, mihin menen asumaan

Eläkkeensaajien keskusliiton EKL:n toiminnanjohtajan Timo Kokon mukaan asumistuen leikkauksen tultua julki eläkeläiset vuodattivat hänelle karuja kohtaloitaan sähköpostilla.

– Iso osa aikoo tulevaisuudessa jättää osan lääkkeistä kokonaan ostamatta. Lääkkeissä kun on kätevästi puolitusviiva. Ne voi siitä helposti puolittaa, eläkeläiset sanovat minulle. Lääkärissäkään ei aiota käydä joka vaivasta. Nyt ryhdytään säästämään myös ruuasta entistä enemmän. Osa joutuu muuttamaan kotoaan, jonnekin halvempaan asuntoon.

Kokon mukaan tällä voi olla kohtalokkaita seurauksia. 

– Kohta meillä on enemmän vakavia sairauksia, jotka myös maksavat yhteiskunnalle - ehkä jopa enemmän kuin asumistuki. Jos ajatellaan vaikka suun terveydenhoitoa, niin sillä on merkittäviä vaikutuksia koko fyysiseen terveyteen, muistuttaa Kokko.

Otteita eläkeläisten kirjoituksia asumistuesta:

Rahat eivät riitä laskuihin eikä edes ruokaan

Leikkausten jälkeen jää käteen enää 179.10 euroa kuukaudessa. Vietän nyt jo unettomia öitä, millä ostan lääkkeeni, maksan sähköni ja muut laskut - leipäjonossa käyn nytkin.

Meidät ajetaan todella tiukalle, kuinka moni meistä jaksaa, että ei ajaudu epätoivoiseen tekoon, vai onko se tarkoitus, jotta niin kävisi ja he pääsisivät meistä loiseläjistä eroon!

Satasen pudotus - lääkkeet jäävät ostamatta

Tälläkin hetkellä rahojen riittävyys on siinä ja siinä, joten reilun satasen pudotus tietää todella suuria ongelmia. 

Tälläkään hetkellä ei rahat riitä oikeastaan mihinkään harrastukseen, pyöräily ja kävely nyt vielä on onnistunut, tosin lenkkareiden ja pyöränkumien hankintaakin pitää suunnitella pitkään ja säästää.

Valitettavasti tällaiset uhkakuvat heijastuvat myöskin sairauteeni hyvinkin negatiivisesti, kalliiksi sekin tulee, jos joudun jälleen hoitokierteeseen. Kalliisiin lääkkeisiin ei nyt ainakaan olisi varaa, syödäkin kun pitäisi.

Pakko muuttaa - jonnekin

Mikäli hallituksen kaavailema asumistuki poistuu en tiedä, mihin menen asumaan, sillä tässä asumiseen ei rahani riitä. Olen ikäni tehnyt työtä ja maksanut veroja.

On kohtuutonta, että näihin hallituksen sanomiin "talkoisiin" jotkut joutuvat osallistumaan sellaisella panoksella, kuin kotoa lähteminen on. Enkä tiedä edes, mistä voi kyllin halvan asunnon löytää.

Toivon sydämestäni, että voisitte tehdä jotain eläkkeensaajan asumistuen säilymisen puolesta. Tämä on HÄTÄHUUTO!

Eläkeläisten terveiset hallitukselle:

Suomella on kyllä rahaa ja paljonkin, mutta miksi sitä ei käytetä oman maan kansalaisille? Suomi maksaa yli miljardin kehitysapua toiselle puolelle maapalloa ja mihinhän loppujenlopuksi mahtaa mennä? Sitä kai leikataan 300 miljoonalla ja miksi ei leikata vaikka 500 miljoonalla?"

Äänestin perussuomalaista ja en äänestä heitä enää koskaan. Aikaisemmin Timo Soini muistaakseni jutteli, että pienituloisilta ei leikata mitään jne. Aivan mahtava takinkääntäjä! 

Toivon sydämeni pohjasta että teillä on halua, tahtoa ja viisautta auttaa eläkeläisiä suuressa hädässä nyt ja saatte tapahtumaan. Eläkeläisiltä ei saa leikata yhtään mitään pois!

Sanon suoraan, Sipilän hallitus lyö ensimmäiset naulat monen pienituloisen eläkeläisenarkkuun!!  Meiltä viedään lopullisetkin elämisen mahdollisuudet. Ei ole mistä pystyy enään tinkimään, että voisi elää edes jonkinlaista inhimmillistä elämää. Täytyy sanoa että elämisen halut on loppu, koska ei ole mitään arvoa ihmisenä.

Toivoisin, että joskus mainittaisiin oikeita eläkesummia. Meitä oikeita pienituloisia on paljon. Mutta sitä ei mainita, häpeävät puhua totuutta ja kertoa oikeita summia näin kaunistellaan hyvinvointia maailmalle.

He, joilla olisi varaa antaa omastaan ovat rikkaat ja suurituloiset. Heidän elämänsä jatkuu entisellään, ei mitään stressaavia paineita huomisesta.

Kursiivilla kirjoitetut tarinat ovat suoria lainuksia Timo Kokolle lähetetyistä vanhusten sähköposteista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.