Mainos

"Mummot ja papat telttoihin?" - Eläkeläiset raivostuivat päättäjille

Sadat eläkeläiset osoittivat tänään mieltään hallituksen leikkauksia vastaan. Tyytymättömät eläkeläiset buuasivat hallituspuolueen puheenvuoroille ja vaativat muun muassa asumistuen leikkauksien perumista. 


Mielenilmaukseen tuli bussilasteittain väkeä eri puolilta Suomea ja pettymys päättäjiin oli suuri.

– Hallitus pitää kaikkia ns. tuottamattomia yksilöitä ainoastaan yhteiskuntajätteenä, josta pitää hankkiutua eroon keinolla millä hyvänsä, sanoo lahtelainen Liisa Kärki .

–Osaako ne edes hävetä? Työttömien, eläkeläisten ja sairaiden edessä. Ihan oikeasti. Minä ainakin häpeän heidän puolesta, sanoo puolestaan tuohtunut helsinkiläinen Tuula Visa MTV Uutisille.

Koti vaihtoon

Turkulainen Anja Lahdelma kertoo joutuvansa luopumaan vuokrakodistaan, sillä asumistuen leikkaus iskee juuri häneen.

– Ei asuntoni nytkään iso ole, mutta on saneerattu ja vuokra nousee. Turussa Kela sanoo, että vuokra saa olla maksimissaan 411 euroa. Ei sillä rahalla mitään vuokra-asuntoa saa. Toimeentuloluukulla on samat säännöt, ei sieltä mitään apua tule.

– Minulla on yhdeksän eri sairautta ja kovat lääkemenot. Nyt sitten nostetaan lääkkeiden omavastuuta ja terveyskeskusmaksuja.

Mummot ja papat telttaan?

Vantaalaisen Saila Purasen kyltissä lukee radikaali ehdotus. "Mummot ja papat telttaan?"

– Tämä nyt on tällainen sarkastinen huomio, eihän se nyt kai näin mene, mutta kyllä tuntuu siltä, että jos pakolaisiakin laitetaan telttoihin, niin miksei kohta eläkeläisiäkin. Itse olen vasta tuleva eläkeläinen, mutta olen täällä tukemassa.

Elomaa joutui koville

Erityisen kovia buuauksia ja kritiikkiä sai lavalla puhunut perussuomalaisten kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa. Perussuomalaisia syytettiin lupausten pettämisestä ja vaadittiin eroamaan hallituksesta. Elomaa puolustautui.

– Perussuomalaiset ovat olleet hallituksessa vasta neljä kuukautta ja nyt tuntuu, että meitä syytetään kaikesta. 

– Jotenkin tuntuu aivan käsittämättömältä, että ne samat puolueet, jotka ovat olleet hallituksessa iät ja ajat, niin sanotusti räksyttävät nyt ihan täysillä siellä oppositiopuolella ja sanovat, että nyt pitäisi tehdä näin ja näin. Jokainen meistä tietää, että tämä taloustilanne ja nämä valtavat pakolaismäärät tuovat tosi paljon ongelmia, sanoo Elomaa.

Usko lupauksiin koetuksella

Mielenosoittajille puhui myös muun muassa keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko, joka Elomaan tavoin lupaisi eläkeläisille, että kukaan ei joudu kotoaan asumistuen muutoksen takia lähtemään.

– Lupaan tarkastaa asian, että miten näiden ihmisten osalta sitten voidaan toimia, kun tämä muutos tulee voimaan., sanoo Saarikko.

– Ainakin  meidän ministerimme Mäntylä on sanonut, että kenenkään ei tarvitse kotoaan muuttaa sen takia, että asumistukea leikataan. Kyllä sitten katsotaan, että sen verran apua löytyy, lupailee Elomaa.

Mielenosoittajat eivät poliitikkoihin oikein enää luota.

– Jos elämme liian pitkään, olemme köyhiä. Se näyttää olevan hallituksen linja, miettii Risto Öhrling Oulusta.


Korjattu 13.10.2015 väliotsikkoa "Koti vaihtoon". Aiempi "Koti myyntiin" oli virheellinen. Arja Lahdelma kertoi joutuvansa luopumaan vuokrakodistaan, ei myymään kotia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja