Näin presidenttikisan asetelmat keikahtivat tällä viikolla: "Voihan tässä käydä niinkin, että Li Andersson syö ratkaisevat äänet Haavistolta"

Pöllöraati: Haavistolle lisää haastajia presidenttikisaan 9:45
Pyrkivätkö ehdokkaat esiintymään Sauli Niinistön työn jatkajana? "Ei olekaan punikki-Pekkaa"

Presidentinvaaleissa kortit alkavat olla esillä, kun Vasemmistoliittokin asetti ehdokkaakseen puheenjohtajansa Li Anderssonin. 

Andersson tulee vaaleissa Pekka Haaviston ääniapajille, arvioitiin perjantaina kokoontuneessa Pöllöraadissa. 

– Vaikka Haavisto ei kuulemma ole ollenkaan punainen. Hänen on pakko yrittää murtautua punavihreästä leiristä, jos hän nyt jo ajattelee kakkoskierrosta, Uuden Suomen päätoimittaja Jenni Tamminen sanoi. 

– Pekka voi löytää itsestään sisäisen porvarin, mutta Li tuskin löytää, Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen täräytti perään. 

– Vasemmistoliitolla on varmaan aika paljon sellaisia äänestäjiä, jotka ihan hyvin olisivat voineet äänestää Pekka Haavistoa tai Jutta Urpilaista, MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum pohti. 

– Olisi kiva tietää, että minkälaisia keskusteluja vasemmistoliiton porukoissa on käyty, että asetetaanko ehdokasta ollenkaan. Voihan tässä käydä niinkin, että Li Andersson syö ratkaisevat äänet vaikka Urpilaiselta tai Haavistolta toisen kierroksen paikkaan, Neihum jatkoi. 

Toisaalta vasemmistoliitto pääsee nyt esittämään omia poliittisia kantojaan ja esimerkiksi vaihtoehtoja puolustuspolitiikkaan. 

Pyrkivätkö ehdokkaat esiintymään Sauli Niinistön työn jatkajana? Katso raadin arvio pääkuvan videolta. 

Pöllöraati: Kestääkö hallitus ay-paineen alla? 9:57
Kestääkö hallitus soppatykit, hernekeiton ja täyden Senaatintorin? "Aineksia kaikenlaiselle levottomuudelle"

Lue myös:

    Uusimmat