Näin Pöllöraati näkee hallituksen uudet koronasuositukset – Suomi kalpenee muiden maiden rinnalla: "Onhan nämä aika kevyitä toimia"

19:05
Pöllöraati koronasuositusten kimpussa – katso aamun keskustelu tästä!

MTV:n Uutisaamussa Pöllöraadin jäsenet pureutuivat etenkin koronasuosituksiin, joista kerrottiin eilen hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kutsui kokonaisuutta ”ryhtiliikeeksi” epidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Hallituksen antamat suositukset eivät ole määräyksiä, vaan alueille ehdotettuja ja suositeltuja toimia epidemian kiihtymis- sekä leviämisvaiheen tilanteisiin.

Esimerkiksi Pariisiin ja kahdeksaan muuhun ranskalaiseen kaupunkiin on julistettu ulkonaliikkumiskielto koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

– Täällä tulee alueellisia suosituksia verrattuna siihen, että pistetään kaupungit kiinni kello 21. Onhan nämä aika kevyitä toimia, Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen sanoo. 

MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäen mielestä ihmiset eivät voi odottaa pelkästään hallituksen toimia.

– Meidän pitää olla kansalaisia ja aikuisia ihmisiä eikä odottaa, että Sanna Marin tulee sanomaan meille, että nyt teet tämän, tämän ja tämän, Lehtimäki muistuttaa.

Pöllöraadissa arvioitiin, että ihmiset ovat odottavalla kannalla. Tilaisuudet ja harrastukset voivat nyt peruuntua kokonaan.

Hallituksen koronasuositusten lisäksi myös yleinen epävarmuus epidemian kehittymisestä heijastuu tapahtumien järjestäjiin ja muihin yrityksiin.

Kulta r:yn pääsihteeri Rosa Meriläinen arvioi, että epävarmuus heijastuu esimerkiksi lipunmyyntiin.

– Varmaan viime hetkellä ihmiset uskaltaa sitten ostaa liput, hän arvelee.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja