Näin piha muuntuu hurmaavaksi juhlatilaksi – inspiroidu helpoista vinkeistä!

Upeat pihajuhlat eivät välttämättä vaadi trimmattua nurmikenttää tai täydellistä ruusupenkkiä. Mielikuvituksella sekä monikäyttöisillä puutarhatarvikeilla ja -kalusteilla saa aikaiseksi näyttävän kokonaisuuden. Myös Suomen epävakainen kesäsää kannattaa ottaa huomioon juhlien järjestelyissä.

Valmistujaiset aloittavat kesän juhlakauden, ja etenkin isommissa perhejuhlissa on lisätila usein tervetullutta. Nyt onkin hyvä aika miettiä oman pihan tai isomman terassin muuntelumahdollisuuksia.

– Pihajuhlissa tulee huomioida kekkereiden ajankohta eli onko kyseessä päivä- vai iltajuhla, ja miettiä sen mukaan mahdollinen lisävalaistuksen tarve. Myös tilankäyttö, kuten pöytien ja tuolien sijainti on syytä suunnitella etukäteen tarkasti. Somistuksessa onkin sitten vain mielikuvitus rajana, Riikka Leskinen JYSKistä summaa.

Perusasiat kuntoon ja persoonallisuus peliin – asiantuntijan parhaat vinkit!

Katse kalustukseen

Juhlien ohjelma ratkaisee kalustuksen; onko tarkoitus ruokailla vai ainoastaan oleskella yhdessä?

Tilaa ja kalustusta suunniteltaessa kannattaa myös huomioida mahdollinen tanssilattian paikka ja puuhanurkka pienille vieraille.

Olemassa olevien kalusteiden kunto on syytä tarkistaa, nimittäin maalipinnaltaan repsottava tai vaurioitunut kalustus ei lisää juhlatunnelmaa. Suuria pöytäliinoja käyttämällä erilaisiakin pöytiä voi yhdistää toisiinsa, ja myös lahjapöydän sijainti kannattaa suunnitella etukäteen.

Pinottavat tuolit ovat pihajuhliin ketterä vaihtoehto, sillä ne on helppo ottaa esille tarpeen mukaan.

Tarkista tarjoilujen paikka

Mikäli juhlien tarjoilut järjestetään ulkotiloissa, on ruoat sijoitettava suojattuun paikkaan ja huolehdittava, ettei kylmäketju pääse katkeamaan.

Kylmälaukut ja -kallet ovat monelle tuttu ja turvallinen vaihtoehto. Juomien, kuten kuohuviinipullojen, säilytyksessä voi käyttää myös isoja, vedellä ja jäillä täytettyjä ruukkuja. Kokoontaitettavista pöydistä puolestaan saa helposti laskutilaa laseille ja astioille.

Juhlatunnelmaa somistuksella

Uusilla pehmusteilla ja koristetyynyillä saa nopeasti ilmettä pihalle: kauniit pöytäliinat tuovat erityistä juhlan tuntua. Jos kukkien istuttaminen ei tunnu omalta jutulta, usein myös yksi näyttävä kukka, kuten lilja korkeassa maljakossa, tuo pöytään ryhtiä ja näyttävyyttä.

Kukka-asetelmaan saa lisänostetta rypistämällä lasimaljakkoon sellofaania ennen sen täyttämistä vedellä – asetelma näyttää siltä, kuin maljakossa olisi jäätä.

Erikokoiset kukkaruukut kannattaa sijoitella vieraiden kulkureitille ja oleskelutiloja somistamaan. Ruukuista saa myös näyttäviä asetelmia ryhmittelemällä niitä aurinkolamppujen tai lyhtyjen kanssa.

Paperilyhdyt ja erilaiset valosarjat näyttävät kauniilta hämärtyvässä illassa puiden oksiin ripustettuna. Jos juhlat jatkuvat myöhään, on myös hyvä varata pihalle terassinlämmitin tai ainakin huopia ja vierastossuja vieraille lämmikkeeksi.

Entä jos sataa?

Mikäli haluaa varustella pihansa epävakaista säätä tai paahtavaa aurinkoa varten, löytyy tarkoitukseen monenlaisia katoksia. Useammat katokset ovat erittäin nopeasti koottavia ja markkinoilta löytyy myös malleja, joissa on kutsumattomia vieraita, kuten hyttysiä, varten verkot valmiiksi mukana.

Katos koristellaan osaksi muuta juhla-aluetta esimerkiksi kiinnittämällä siihen valosarjoja, ilmapalloja tai paperilyhtyjä.

 

Lähde: Jysk

Lue myös:

    Uusimmat