Näin paljon unta kuningatar Elisabet tarvitsee – erikoinen järjestely takaa rauhalliset yöunet

0:45
Kuningatar Elisabet piti perinteisen joulupuheensa viime jouluna.

Kuningatar Elisabet nukkuu todennäköisesti eri huoneessa kuin puolisonsa.

93-vuotias kuningatar Elisabet tarvitsee riittävästi unta selviytyäkseen vaativasta tehtävästään Britannian hallitsijana.

Kuningatar on ollut naimisissa puolisonsa prinssi Philipin kanssa yli 70 vuotta. Siitä huolimatta pariskunta todennäköisesti nukkuu eri huoneissa, kuten brittiläisellä yläluokalla on aina ollut tapana.

– Toisen kuorsauksesta tai heiluvista jaloista ei haluta häiriintyä, selittää Elisabetin serkku lady Pamela Hicks.

– Joskus huoneen voi jakaa, kun se tuntuu mukavalta. On hienoa, että voi valita.

Express-sivuston haastatteleman hyvinvointiasiantuntija Erin Bermanin mukaan on yleistä, että vanhemmiten pariskunnat siirtyvät nukkumaan eri huoneisiin. Iän myötä unettomuus ja yöllinen heräily lisääntyvät.

– Eri huoneissa nukkuminen antaa molemmille parhaan mahdollisuuden hyviin yöuniin, sillä kumpikaan ei häiritse toista.

Bermanin mukaan unen tarve kasvaa iän myötä, joten kuningattaren olisi syytä nukkua seitsemästä yhdeksään tuntia yössä välttääkseen torkahtelun päiväsaikaan.

Vaikka kuningatar on viime vuosina alkanut siirtää velvollisuuksiaan pojalleen prinssi Charlesille, hänen päivänsä ovat edelleen työntäyteisiä. Hän saa päivittäin laatikollisen papereita ja tärkeitä dokumentteja, jotka on luettava ja tarpeen mukaan allekirjoitettava. Vuoden ainoat vapaapäivät ovat joulupäivä ja pääsiäissunnuntai.

– Päivittäisten paineiden ja stressin aiheiden tiedetään vaikuttavan uneen. Yölliset murheet maan johtamisesta varmasti valvottavat, Berman toteaa.

Tiettävästi kuningatar menee nukkumaan puoliltaöin ja herää puoli yhdeksän aikaan aamulla. Unen määrä on suositusten mukainen, mutta Bermanin mukaan unen tarpeeseen vaikuttavat myös monet yksilölliset tekijät.

Lähde: Express

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja