Saatat nauttia huomattavan määrän ylimääräistä sokeria alkoholijuomien kautta tiedostamattasi. Joissain tapauksissa yksikin annos voi jo ylittää sokerin päivittäisen maksimisuositusrajan.
Alkoholijuomissa saattaa olla paljon enemmän sokeria, kuin olit osannut edes ajatella. Daily Mailin mukaan muun muassa suomalaisille tutussa juomassa, glögissä, on peräti 11 teelusikallista sokeria noin kahden desin kupillista kohden. Monet muutkin tutut juomat saattavat yllättää sokeripitoisuudellaan.
Tutkijat ovat nyt suositelleet Maailman terveysjärjestölle (World Health Organization), että miesten ei pitäisi kuluttaa enempää, kuin kahdeksan teelusikallista sokeria päivässä. Naisille puolestaan suositellaan maksimiannokseksi kuutta sokerilusikallista päivässä.
Daily Mailin mukaan esimerkiksi gin tonicissa voi olla peräti viisi ja puoli lusikallista sokeria. Isossa lasissa punaviiniä on sen sijaan vain neljäsosa teelusikallista sokeria.
Viinien sokeripitoisuus vaihtelee suuresti riippuen viinin laadusta. Makeassa viinissä on enemmän sokeria, kuin kuivassa.
Pullollinen Magnersin päärynäsiideriä sisältää 8,5 teelusikallista sokeria, väittää Daily Mail.
Väkevissä juomissa, kuten vodkassa, ginissä ja viskissä, on Daily Mailin mukaan todella vähän sokeria, mutta juomien runsas sokeripitoisuus perustuukin kupliviin juomiin, joihin väkevät juomat yleensä sekoitetaan. Esimerkiksi pienessä pullollisessa tonicia on 22,5 grammaa sokeria. Määrä vastaa noin neljää teelusikallista sokeria.
Jälkiruokaliköörit, kuten sambuca ja Amaretto, sisältävät sokeria noin neljän teelusikallisen verran per annos (annoskoko on neljä senttilitraa).
