Näin Navalnyi kommentoi Gorbatshovin poismenoa: Yksi harvoista johtajista, joka ei käyttänyt valtaa rikastumiseen

Mikä tekee Navalnyista Putinin pahimman vihollisen? 10:00
Uutisaamussa pohdittiin, mikä tekee Aleksei Navalnyista Putinin pahimman vihollisen.

Poliittisista syistä Venäjällä vangittu oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi välitti vankilasta käsin osanottonsa Mihail Gorbatshovin perheelle ja ystäville.

Eilen MTV Uutiset kertoi, että Aleksei Navalnyi on jo kolmannen kerran kahden viikon sisällä joutunut eristysselliin. Hän saa vahvoja kipulääkeruiskuja selkäkipuun ja hänen terveydentilansa on huonontunut.

Navalnyi kertoo Meduzan mukaan kuulleensa Mihail Gorbatshovin kuolemasta vankilan radiosta. Navalnyin mukaan Gorbatshovin johdolla vapautettiin Neuvostoliiton viimeiset poliittiset vangit, mutta valitettavasti nyky-Venäjä on jälleen kerran ottanut takapakkia, minkä vuoksi hänen kaltaisensa ihmiset joutuvat kuuntelemaan uutisia vankilamuurien sisältä.

Gorbatshov pysyi Navalnyin mukaan yhtenä niistä harvoista johtajista, jotka eivät käyttäneet valtaa henkilökohtaiseen hyötyyn ja rikastumiseen.

– Gorbatshov jätti vallan rauhanomaisesti ja vapaaehtoisesti äänestäjien tahtoa kunnioittaen. Jo tämä on entisen Neuvostoliiton mittapuulla suuri saavutus. Olen varma, että jälkipolvet arvostavat hänen elämäänsä ja historiaansa, jotka olivat ratkaisevia 1900-luvun lopun kehityksen kannalta, paljon enemmän kuin aikalaiset, Navalnyi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat