Tämä Gorbatshovin hautajaisista tiedetään: Haudataan lauantaina vaimonsa Raisan vierelle kuuluisuuksien hautausmaalle

Gorbathsov oli niitä harvoja, jotka uskalsivat olla ääneen Putinia vastaan Venäjällä - näillä sanoin hän vaati Putinin eroa haastattelussa 2:42
Mihail Gorbatshov antoi kohua herättäneen haastattelun moskovalaiselle kanavalle. Katso haastattelu yläpuolelta.

Neuvostoliiton viimeinen johtaja Mihail Gorbatshov kuoli eilen tiistaina Moskovassa 91 vuoden ikäisenä. Hautajaiset on määrä järjestää lauantaina 3.syyskuuta.

Gorbatshovin tytär Irina Virganskaja on kertonut venäläismedialle olleensa isänsä vierellä sairaalassa tämän kuolemaan saakka.

Virganskaja vahvisti Interfaxin mukaan hautajaisten ajankohdan 3. syyskuuta ja lisäsi, että tilaisuus pidetään Dom Sojuzov -nimisessä historiallisessa rakennuksessa, joka on Moskovassa sijaitseva ammattiliittojen talo. 

Gorbatshov on tarkoitus haudata sukuhautaan vaimonsa, vuonna 1999 syöpään kuolleen Raisa Gorbatshovan viereen Novodevitšin hautausmaalle Moskovaan. Novodevitšin hautausmaalle on haudattu paljon kuuluisia ihmisiä, muun muassa Josif Stalinin vaimo, Boris Jeltsin ja Nikita Hruštšov.

Vielä ei venäläismedian mukaan ole tiedossa, järjestetäänkö Gorbatshoville valtiollisia hautajaisia ja aikooko presidentti Vladimir Putin osallistua niihin. Eri lähteiden taholta on tullut spekulaatiota siitä, ettei Gorbatshoville aiota järjestää valtiollisia hautajaisia, mutta varmuutta päätöksestä ei vielä ole. 


Lue myös:

    Uusimmat