Aleksei Navalnyi "esittäytyi väärällä tavalla": Eristysselliin jo kolmatta kertaa – terveydentila heikkenee

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi tuomittiin 9 vuodeksi vankeuteen petoksesta ja oikeuden halventamisesta 1:57
Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi tuomittiin maaliskuussa 9 vuodeksi vankeuteen petoksesta ja oikeuden halventamisesta.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on jo kolmannen kerran kahden viikon sisällä joutunut eristysselliin. Hän saa vahvoja kipulääkeruiskuja selkäkipuun, uutisoi oppositiomedia Meduza.

Ensin Aleksei Navalnyi oli eristyssellissä kolme päivää, sitten viisi ja nyt hänen on määrä viettää eristyssellissä seitsemän päivää. Navalnyin mukaan hän on jälleen eristyssellissä, koska "esittäytyi väärällä tavalla".

– Tosiasia on se, että olen "liian poliittisesti aktiivinen vangiksi". Perustamani vankien liitto on suuri riesa. Minua ei ilmeisesti pantu vankilaan, jotta voisin tehdä ammattiyhdistystoimintaa täällä, kirjoittaa Navalnyi Twitterissä.

Terveyshuolia

Navalnyin asianajaja Vadim Kobzev on Meduzan mukaan sanonut, että Navalnyilla on selkäkipuja ja että hänen terveydentilansa on huonontunut.

Oppositiojohtajan terveydentilan heikkeneminen rangaistussiirtolassa on asianajajan mukaan väistämätöntä. Asianajajan mukaan Navalnyille on jo aloitettu kipulääkkeiden pistäminen.

– Navalnyille esittämä uhkavaatimus on siis pohjimmiltaan tällainen: jos et käyttäydy rauhallisesti, teemme sinusta invalidin, Kobzejev kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat