Myrsky lähestyy: Illalla alkaa tapahtua – yöllä pauhaa jo kunnolla

Nyt kannattaa pitää hatusta kiinni – tuuli yltyy Suomessa myrskylukemiin 2:37
Nyt kannattaa pitää hatusta kiinni –Tuuli yltyy Suomessa myrskylukemiin

Tänään illalla ja ensi yönä on luvassa hyvinkin tuulista säätä.

Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että Norjanmerellä on parhaillaan erittäin voimakas matalapaine, joka saattaa voimistua jopa hirmumyrskyksi. Keskituulennopeus olisi tässä tapauksessa yli 33 metriä sekunnissa.

– Norjanmerellä on lähes 50 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia ja viisitoistametrisiä aaltoja, Mäntykannas kertoo.

Saman myrkyn vaikutus alkaa tänään illalla tuntua myös Suomessa. Suomeen asti ei kuitenkaan ole hirmumyrskyä tulossa, mutta läntisillä merialueilla tuuli voi yltyä myrskylukemiin. 

– Tuuli voi aiheuttaa paikallista tuhoa varsinkin Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueilla. Siellä sisämaassa puuskat voivat olla illan ja yön aikana yli kaksikymmentä metriä sekunnissa, Mäntykannas toteaa.

Voimakkaan myrskyn lähestyminen tuntuu muuallakin Suomessa. Ensi yönä tuuli pauhaa oikeastaan kaikkialla sisämaassa. Etelä- ja Keski-Suomessakin on kovia tuulenpuuskia.

Mäntykannas kertoo, että myrskyyn liittyy myös nopealiikkeinen sadealue, joka pyyhältää ensi yön aikana koko Suomen yli kohti itää. 

– (Myrskyn) jälkipuolella tulee vielä joitakin lumi- tai räntäkuuroja. Vielä torstaina etelä- ja keskiosassa maata on suojasäätä.

Perjantaina onkin luvassa pikakylmeneminen pakkasen puolelle ja lauantaina sää lämpenee uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat