Näin labradorinnoutaja Copper kommunikoi omistajansa kanssa: "On uskomatonta, että voin puhua koiralleni ja se voi vastata minulle"

Copperin ja tämän omistajan jännittävä tapa kommunikoida saanee monen koiranomistajan kateelliseksi.

Moni lemmikinomistaja on varmasti joskus toivonut, että voisi ymmärtää lemmikkiään paremmin tai puhua lemmikkinsä kanssa yhteistä kieltä.

Kalifornialainen Tia Herrell teki niin yksivuotiaan labradorinnoutaja Copperin kanssa. Tia hankki koiralleen äänitaulun, jossa on monenlaisia nappuloita. Nappuloita painellessa ne soittavat erilaisia sanoja, kuten ruoka, leikki ja lenkki.

Tällä hetkellä Tialla ja Copperilla on käytössä 40 erilaista nappia, joiden avulla kaksikko voi kommunikoida toisilleen. Nykyisin Copper voi halutessaan viestiä omistajalleen haluavansa päästä takapihalle tekemään tarpeensa tai kysyä, missä Tian 11-vuotias tytär Savannah on.

– On uskomatonta, että voin puhua koiralleni ja se voi vastata minulle, puheterapeuttina toimiva Tia kertoo.

Copperin ensimmäinen äänipöytä oli itse tehty puusta ja verkosta tilatuista muutamasta ääniterapiassa käytettävästä napista, johon pystyy itse nauhoittamaan yksittäisiä sanoja. Vuoden aikana Copperin äänipainikkeet ovat vaihtuneet hienompiin ja moniulotteisempiin nappeihin.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka omistaja kommunikoi koiransa kanssa!

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat