Näin kävi sprinttikarsinnassa säväyttäneelle Kerttu Niskaselle

Maastohiihdon maailmancupin sprintit Norjan Drammenissa toivat kotiyleisölle juhlaa, kun hiihtomahti kiri voittoihin niin miehissä kuin naisissa. Miesten sprintissä norjalaiset ottivat kolmoisvoiton Johannes Hösflot Kläbon johdolla, ja naisissa Kristine Stavås Skistad kukisti sprintticupin kokonaisvoiton Drammenissa varmistaneen Ruotsin Linn Svahnin.

Kläbo jätti finaalissa Håvard Solås Taugbölin ja Even Northugin yli sekunnin päähän. Norjalaisten ulkopuolelta paras oli Kanadan Antoine Cyr nelossijallaan.

Skistad runnoi kauden neljänteen cup-voittoonsa 0,63 sekunnin erolla Svahniin, jolle Drammenissa riitti jo välieräpaikka sprintticupin kokonaisvoiton sinetöimiseen ennen kauden sprintit perjantaina Falunissa päättävää kisaa. Ruotsi voitti naisten sprintticupin kolmannen kerran peräkkäin, kahtena viime vuonna sprinttipokaalin pokkasi Maja Dahlqvist.

Suomalaisittain Drammen tyssäsi puolivälieriin. Naisissa Kerttu Niskanen säväytti aika-ajon seitsemännellä sijalla, mutta puolivälierien erässään hän jäi kolmanneksi ja karsiutui. Kokonaistuloksissa Niskanen oli 15:s. Puolivälieriin ylsivät myös Katri Lylynperä ja Jasmi Joensuu, ja Lylynperän loppusijoitus oli 21:s ja Joensuun 26:s.

Miehissä Emil Liekari oli puolivälierien erässään neljäs, Lauri Vuorinen viides ja Niilo Moilanen ja Joni Mäki kuudensia. Liekarin loppusijoitus oli 20:s, Vuorisen 23:s, Moilasen 28:s ja Mäen 30:s.

Lue myös:

    Uusimmat