Ristomatti Hakola väkevin suomalainen – Ruotsi juhli murskaavaa voittotulosta, Kläbo teki hiihtohistoriaa

Ristomatti Hakola oli yhdeksäs ja Joni Mäki 11:s maastohiihdon maailmancupin vapaan sprintissä Kanadan Quebecissä perjantaina. Voittoihin sivakoivat Ruotsin Stina Nilsson ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo. 

Hakola ja Mäki otti kaksoisvoiton puolivälierässään, mutta semifinaalissa paukut eivät enää riittäneet. He jäivät erässä sijoille 5-6, joten loppukilpailu jäi haaveeksi.   

Naisten puolella Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen putosivat puolivälierissä. 

Nilsson varmisti jo välieräpaikallaan naisten sprintticupin voiton. Hän oli lopulta kisan ykkönen ennen maannaisiaan Maja Dahlqvistia ja Jonna Sundlingia. Kärkikolmikko erottui kymmenellä sekunnilla Norjan Maiken Caspersen Fallasta.  

Miesten sprintticupin oli napannut nimiinsä jo aiemmin norjalaistähti Kläbo, joka oli ykkönen myös Quebecissä ennen Italian Federico Pellegrinoa ja Norjan Sindre Björnestad Skaria. Voitto oli Kläbolle kahdeksas kauden kaikkiaan 12 sprintistä, mikä on uusi ennätys maailmancupissa.

Päätösviikonloppuna hän taistelee myös kokonaiscupin voitosta Venäjän Aleksander Bolshunovia vastaan. Kläbo lähtee lauantain perinteisen 15 kilometrin yhteislähtöön johtajan keltainen liivi yllään. Naisten matkana on 10 kilometriä.  

Finaalien tulokset päivitetty juttuun klo 21.03.  

Lue myös:

    Uusimmat