Näin kävi Petter Northugin paluukisassa – eilen maailmancupissa palkintopallille hiihtänyt Norjan tähti säväytti

Norjan Sjur Rötheä ei eilinen maailmancup-urakointi liikaa painanut, kun hän hiihti tänään komeasti yhdeksänneksi Italian Marcialongan 70 kilometrin klassikkokilpailussa.

Röthe ylsi eilen kolmanneksi 15+15 kilometrin yhdistelmäkisassa Saksan Oberstdorfissa. Sieltä Röthe suuntasi nopeasti Italian Marcialongaan, jossa hän oli tänään yhdeksäs, 33 sekuntia kisan voittaneen norjalaismaanmiehestä Tore Björseth Berdalin takana.

Sveitsin Dario Cologna hiihti yhtä lailla eilen Oberstdorfissa ja tänään Marcialongassa. Oberstdorfin seitsemättä sijaa seurasi 25:s sija Marcialongassa, 1.27 minuuttia kärjen perässä.

Huippu-uransa vuonna 2018 päättänyt Norjan Petter Northug palasi hetkellisesti tositoimiin eikä ollut odotetustikaan entisaikojen vedossa. Northug hiihti Marcialongassa 100:nneksi jäätyään reilut 15 minuuttia voittaja Berdalista.

Berdalin ohella palkintopallille ylsivät miesten sarjassa Norjan Tord Asle Gjerdalen ja Petter Eliassen.

Naisten kisan kärkikolmikon muodostivat Norjan Kari Vikhagen Gjeitnes, Astrid Öyre Slind ja Ruotsin Lina Korsgren.

Oberstdorfissa kilpaillaan tänään maailmancupia perinteisen sprintissä.