Näin kansanedustajasi äänesti: Ansiosidonnaista leikataan 100 päivällä

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston lyhentyminen sadalla päivällä varmistui keskiviikkona. Hallituksen esityksen puolesta äänesti 100 kansanedustajaa. Sitä vastusti 47. Poissa oli 52 kansanedustajaa.

Näin äänestyskartta toimii

Kartalle on merkitty eri värein kansanedustajat sen mukaan, äänestivätkö he hallituksen esityksen puolesta, sitä vastaan vai olivatko poissa. Istumapaikkaa painamalla näet, kuka kansanedustaja kysessä on. Painamalla "Puolueet"-painiketta voit verrata äänestystulosta puoluejakaumaan.

Päätöksen myötä työttömyyspäivärahakauden enimmäiskesto lyhenee 500 päivästä 400 päivään ensi vuoden alusta. Jos työhistoriaa on enintään kolme vuotta, työttömyyspäivärahaa saa vain 300 päivää.

Työttömyysturvaan on tulossa myös muita heikennyksiä. Esimerkiksi omavastuuaika on pitenemässä viidestä seitsemään päivään.

Hallitus haluaa esityksellä lyhentää työttömyysjaksoja ja kannustaa työn nopeaan vastaanottamiseen. Työttömyysturvaan tehtävillä muutoksilla tavoitellaan 200 miljoonan euron vuosittaista säästöä ansioturvamenoissa.

Jutun eduskuntakartassa on virhe: sen mukaan äänestyksessä olisi annettu yksi tyhjä ääni, joka olisi kuulunut Carl Haglundille. Kyseessä on virhe, joka johtuu siitä, ettei Haglund enää istu eduskunnassa. Hänen tilalleen eduskuntaan noussut Veronica Rehn-Kivi äänesti ehdotuksen puolesta.


MTV Uutisten haastattelussa töitä saanut 56-vuotias Pekka iloitsee työpaikasta.

1:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja