Näin isän alkoholismin sävyttämä lapsuus näkyy Rita Niemi-Mannisessa tänä päivänä – toivoo, että äiti olisi hakenut apua aiemmin

Rita Niemi-Manninen eli turvattoman lapsuuden 3:05
Katso videolta, minkälaisia ajatuksia Rita Niemi-Manninen on käynyt läpi vaikean lapsuutensa takia tultuaan itse äidiksi, ja minkälaiset välit hänellä on tänä päivänä omaan äitiinsä.

Hyvinvointiyrittäjä Rita Niemi-Mannisen isä kuoli tyttären ollessa 12-vuotias.

Hyvinvointiyrittäjä Rita Niemi-Mannisen, 43, vaikea lapsuus näkyy hänessä tarkkuutena ja siinä, että hän vaatii itseltään paljon. Tänä päivänä hänellä on itselläänkin lapsi puolisonsa Aki Mannisen, 47, kanssa: kesäkuussa vuonna 2019 syntynyt Donna-tytär.

– On ollut pakko olla hyvä jossain, että pääsi eteenpäin näistä lähtökohdista. Meillä on vanhempina antaa Donnalle enemmän materiaa, mutta ennen kaikkea tukea ja ymmärrystä. Haluan, ettei Donnalla ole kaikki niin vaikeaa. Mutta sitten tullaan siihen, etten halua, että hän pääsee liian helpolla. Se kuitenkin kasvattaa luonnetta. Haluan, että hän oppii tekemään töitä ja menee kohti omia tavoitteitaan hyvällä tavalla. Mutta kaikki tuki tulee täältä, Rita kertoi MTV Uutisille.

Rita haluaa, että Donna pystyy tulevaisuudessa keskittymään intohimoonsa kunnolla, eikä hänen tarvitse lisäksi esimerkiksi työskennellä vielä kaupan kassalla tai öisin grillillä, kuten äitinsä nuorena.

– Voi panostaa ja vaikka opiskeluissa saattaa ne nopeammin loppuun. Kun on taloudellinen ja muu tuki perheeltä, niin ei ole niin omillaan. Ei tarvitse repiä itseään joka suuntaan. Siitä haluan pitää huolen hänen kohdallaan.

Tällainen on Rita Niemi-Mannisen ja Donna-tyttären suhde 7:25
Rita Niemi-Manninen kertoo, minkälainen äiti-tytär-suhde hänelle ja Donnalle on muodostunut, ja vastaa tyttärensä kysymykseen kuukautisista.

Rita kertoo isänsä olleen alkoholisti, joka kuoli tyttären ollessa 12-vuotias. Ritalla oli rikkonainen perhe, jossa oli alkoholismia ja väkivaltaa, ja äiti jäi lopulta yksinhuoltajaksi.

– Lapsen mieli on siitä jännä, että se torjuu tuollaiset asiat muistista. Joitain välähdyksiä saatan muistaa, mutta enemmän ne ovat niitä, mitä äitini ja isosiskoni ovat puhuneet.

Aikakausi on ollut Ritan lapsuudessa erilainen kuin se on nykyisin. Väkivaltaisuutta ja alkoholismia on ennen peitelty ja hävetty ehkä enemmän.

– Äitini on kiltti luonteeltaan. Hän on vain ottanut iskut vastaan ja hävennyt. Nykyään uskalletaan puhua ja tiedetään, mihin otetaan yhteyttä. Voi että, kun äitikin olisi hakenut aiemmin apua, ja ehkä isäkin. Hän oli sen sukupolven mies, joka vain veti viinaa ja sitten tuli rähinä päälle. Hän ei osannut käydä omia ongelmiaan muuten läpi, Rita kertoi.

Katso jutun alussa olevalta videolta, minkälaisia ajatuksia Rita Niemi-Manninen on käynyt läpi vaikean lapsuutensa takia tultuaan itse äidiksi, ja minkälaiset välit hänellä on tänä päivänä omaan äitiinsä.

Lue myös:

    Uusimmat