Mainos

Näin henkilöllisyyden tunnistus kännykällä toimii

Operaattorit DNA, Elisa ja Sonera alkavat tarjota lähiaikoina kuluttajille palvelua, jonka avulla henkilöllisyyden tunnistaminen onnistuu matkapuhelimen avulla.

Mobiilivarmenne on matkapuhelimen sim-korttiin liitettävä palvelu, joka toimii sähköisenä henkilöllisyystodistuksena.

Palvelu vaatii uudenlaisen sim-kortin. DNA ja Elisa tuovat kortit kuluttajien saataville vuodenvaihteessa.

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry:n viestintäjohtaja Nora Elers kertoo, että kuluttaja voi hakea mobiilivarmenteen sisältävän kortin omalta operaattoriltaan. Mukana on tuolloin oltava oma henkilöllisyystodistus. Sim-kortin voi hankkia lisäksi netistä omilla verkkopankkitunnuksillaan, jolloin kortin saa postitse.

Mobiilivarmenteen hankkinut kuluttaja ottaa palvelun käyttöönsä luomalla itselleen yhden salaisen tunnusluvun, jossa on 4-8 numeroa. Numeroyhdistelmä on tämän jälkeen henkilön tunnistautumiskoodi hänen kirjautuessaan palveluun, joka edellyttää mobiilivarmennetta.

Kirjautuessaan palveluun, henkilö lähettää ensin kännykkänumeronsa, jonka jälkeen palvelu lähettää kännykkään viestin: "Olet kirjautumassa palveluun, anna tunnuslukusi".

Henkilö lähettää tunnuslukunsa palveluun, joka tarkistaa, että koodi ja henkilöllisyys pitävät paikkaansa. Vaikka palvelun käyttäjän näkökulmasta tuntuisi, että hän lähettää tunnuslukunsa tekstiviestillä, näin ei oikeasti ole: tunnuslukua ei lähetetä eteenpäin sim-kortilta. Ainoastaan mobiilitunnistus tai -allekirjoitus siirtyy palveluntarjoajalle tai vastaanottajalle.

Näin ollen oma tunnusluku ei jää esimerkiksi muistiin kännykän "lähetetyt"-boksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.