Mainos

Näin estät tämän ärsyttävän ominaisuuden Facebookissa – säästää myös merkittävästi dataa

Ärsyttävätkö Facebookin äänekkäät autoplay-videot? Tässä ohjeet ominaisuuden estämiseksi Android- ja Apple-laitteissa.

Jo muutamia vuosia Facebook-videoissa on ollut autoplay-ominaisuus, jonka myötä uutisvirran seassa olevat videot lähtevät pyörimään automaattisesti. Viime vuonna Facebook uudisti toimintoa: nyt videot rullaavat automaattisesti äänet päällä.

Uusi ominaisuus on vihastuttanut useita, vaikka Facebook kertoi helmikuussa 2017 ominaisuutta testattuaan sen saaneen paljon positiivista palautetta. Sen lisäksi, että automaattisesti rullaavat videot voivat ärsyttää, ne syövät myös huomattavan määrän mobiilidataa.

Puhelimen pitäminen äänettömällä on voinut pelastaa yhtäkkiä soimaan lähteviltä videoilta, mutta onneksi kiistellyn ominaisuuden voi estää lopullisesti Facebookin asetuksista. Käyttäjä voi valita Facebookin sovellusasetuksista kohdan Uutisissa olevat videot käynnistyvät äänen kanssa ja kääntää sen pois.

Android-puhelimissa kohta löytyy ensimmäisenä Facebookin ohje ja asetukset-kohdasta Sovellusasetusten alta. IPhonessa ja IPadissa ominaisuus on hiukan syvemmällä: asetuksista täytyy mennä tilin asetuksiin ja sen jälkeen ääniin, josta se löytyy.

Facebookin asetuksista voi myös estää autoplay-videot kokonaan tai rajoittaa videot näkymään vain WiFi-verkossa.

Lähde: The Guardian

***

7:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.