Mainos

DNA:lla EU-datakäytön hinta laskee yli 90 prosenttia - rinnalle EU-datan paketoivat liittymät

Myös DNA on kertonut tulevasta hinnoittelustaan jatkossa EU- ja ETA-maissa. EU:ssa astuu voimaan ilmaisen EU-roamingin aikakausi 15. kesäkuuta alkaen, mutta Elisan tavoin myöskään DNA ei tuo ilmaista roamingia kaikkiin myynnissä oleviin liittymiinsä. Sen sijaan se aikoo myydä jatkossakin liittymiä, joissa EU-käytöstä maksetaan erikseen.

Roaming-hinnat laskevat kuitenkin merkittävästi. DNA korostaa, että sen nykyisten liittymien kotimaan hinnat eivät nouse, vaikka EU-roaming-hinnat laskevat.

Telia uudisti uudet liittymänsä sisältämään ilmaisen EU-käytön jo maaliskuussa ja Elisa kertoi muutoksistaan aiemmin tänään.

”Tekemämme tuotteistusmuutokset mahdollistavat sen, ettei EU-roamingin muutoksista aiheudu kuluja niille, jotka eivät sitä käytä. Lisäksi asiakkaiden suosima kotimaan rajaton tiedonsiirto pysyy liittymien ominaisuutena”, toteaa DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

15.6.2017 alkaen DNA:n asiakkaat maksavat puheluista ja viesteistä EU:ssa vain kotimaan hinnan ja tiedonsiirron hinta laskee yli 90 prosenttia. Tiedonsiirrosta veloitetaan 15.6.2017 alkaen EU/ETA-alueella 0,57 senttiä per megatavu eli 5,7 euroa gigatavulta kohtuukäytön rajoissa. Hinta on edullisempi kuin Elisan vastaava 7,44 euroa gigatavulta, mutta Elisalla hinta ei nouse kohtuukäyttörajan ylityttyä toisin kuin DNA:lla. Kohtuukäyttörajan ylityttyä DNA veloittaa tiedonsiirrosta 0,95 senttiä per megatavu eli 9,50 euroa gigatavu.

Uudet EU-hinnat ovat DNA:n mukaan voimassa kun käyttö toisessa EU-maassa on kohtuullista ja ajoittaista. Ajoittaisuuden ehto täyttyy, kun kotimaan käyttöä on enemmän kuin ulkomaan käyttöä. Tiedonsiirron osalta sovelletaan liittymätyyppikohtaisia EU-kohtuukäytön rajoja, jotka löytyvät DNA:n sivuilta. Puhelimissa käytettävillä puheliittymillä määrät ovat useimmissa tapauksissa muutama gigatavua.

DNA kertoo myös lanseeravansa kesäkuun aikana erilliset uudet DNA Nopea 4G –liittymät. Liittymissä on ”erittäin nopea” 4G-netti ja kuukausimaksuun sisältyy 10 Gt/kk EU-datapaketti. Datapaketin osalta EU-tiedonsiirrosta ei peritä lisäveloituksia.

”Osa asiakkaistamme matkailee EU-alueella usein. Paljolti samat asiakkaat haluavat myös erittäin nopean netin. Liittymän EU-datapaketti on niin suuri, että se kattaa lähes kaikkien asiakkaiden EU-käytön mennen tullen”, toteaa Väisänen.

”Olemme DNA:lla toteuttaneet EU-asetuksen mukaisen kohtuullisen käytön politiikan niin asiakaslähtöisesti, että se kattaa useimpien asiakkaidemme tarpeet. Jos puhelinta tarvitaan toisessa EU-maassa paljon, paras vaihtoehto on uudet DNA Nopea 4G -liittymät, joihin sisältyy myös lisämaksuton tiedonsiirto EU-alueella”, Väisänen sanoo.

Päivitetty 2.6. kello 13.15: Selvennetty, että DNA:lla liittymäkohtaisesti määritellyn kohtuukäytön ylittyessä lisätiedonsiirron hinta on korkeampi. Elisalla ei ole kohtuukäyttörajoituksia, joiden jälkeen hinta nousisi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.