Näin Antti Pennanen reagoi Ilveksen jättipettymykseen – otti suoraan kantaa valtaviin paineisiin

Antti Pennanen summasi pettymykseen päättyneen välieräsarjan – "Tyhjä olo" 1:23
Video: Antti Pennanen summasi pettymykseen päättyneen välieräsarjan – "Tyhjä olo"

Jääkiekon SM-liigassa Ilves koki jättipettymyksen, kun se hävisi kuudennen välieräottelun Pelicansille lukemin 1–3. Ilves ei tavoitellut mitään muuta kuin mestaruutta ja se lähti Pelicans-sarjaan selvänä ennakkosuosikkina. Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen myönsi: paineita ei käsitelty oikein.

SM-liigan koko kevät oli katettu Tampereen unelmafinaaleille, eli Tapparan ja Ilveksen kohtaamiselle.

Se ei toteutunut, kun Ilves sössi oman taipaleensa.

Kohtalo varmistui torstaina Lahdessa, kun Ilves jatkoi jäpittämistä. Paikkoja tuli, mutta maalit olivat tiukoissa.

– Jäimme tehokkuudessa jälkeen. Pelicans pystyi erinomaisesti puolustamaan loistavan maalivahtipelin johdolla. Tämä peli kuvasti koko sarjaa. Vastustaja oli tehokas erikoistilanteissa, kun taas me emme onnistuneet omissa hetkissämme ja paikoissamme. Toki, oli siellä paljon muutakin matkassa. Onhan tämä kova paikka oppia, että mitä voittaminen henkisesti vaatii, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen sanoi MTV Urheilulle.

Pennanen viittasi ”tiettyihin hetkiin” ja siihen, miten niissä pitää toimia.

Yksi viittauksen kohde liittyi torstain pelin avauserän loppuun, kun Ilveksen Aku Räty oli ottanut 2+2-minuutin jäähyn. Perään Tommi Tikka tirpaisi Pelicansin Joni Ikosta naamaan. Pelicans rokotti seuranneella kahden miehen ylivoimalla.

– Olisihan nuo voinut jättää ottamatta. Meni jo. Annetaan olla. Voittaminen vaatii tiettyjä henkisiä asioita, emmekä ihan onnistuneet niissä, Pennanen myönsi.

Ilves kipsaantui sarjan edetessä. Erityisesti johtavat pelaajat katosivat pahasti kuvasta.

Taustalla velloivat paineet. Ilves oli suosikki ja siltä odotettiin vain sitä, että se marssii jatkoon.

Vaikuttivatko paineet?

– Odotukset kuuluvat huppu-urheiluun ja niiden kanssa pitää pystyä elämään. Olisimme varmaan voineet toimia niiden kanssa paremmin. Ylipäätänsä koko sarja olisi pitänyt aloittaa vahvemmin. Pelasimme välillä eriomaistakin lätkää, mutta kyllähän tuloksentekoon vaikutti se, kun emme saaneet vain millään maaleja. Se meni sitten tunteisiin, Pennanen totesi.

Pennanen mainitsi kovan opin, millä hän viittasi koko pätkään, mitä hän on ollut Ilveksen päävalmentajana.

– Tämä on ollut mielenkiintoista, haastavaa ja opettavaista aikaa. Asioita pitää pystyä kehittämään ja paljon, jos haluaa menestyä säännöllisellä tavalla, Pennanen muotoili.

Lue myös:

    Uusimmat