Mainos

Näin Anneli Auer kertoo surmayöstä

Anneli Aueria on kuultu Vaasan hovioikeudessa kahdeksan vuoden takaisesta yöstä, jolloin Jukka S. Lahti surmattiin Ulvilassa.

Puolustuksen mukaan murhan teki ulkopuolinen henkilö, kun syyttäjä pitää tekijänä Aueria itseään.

- Se oli tavallinen päivä. Jukka lähti aikaisin Turkuun, siellä oli työvoimatoimistoon liittyvää tekemistä. Siellä oli myös illanvietto, jossa hän oli yhdeksään asti. Olin sängyssä, kun hän tuli kotiin ja nuorin lapsi oli myös odottamassa sängyssä, Auer kertoi tänään oikeuden istunnossa.

Lahden saavuttua kotiin noin kello 23 aikaan pariskunta oli Auerin mukaan jutellut ja vienyt pienimmäisen omaan huoneeseen nukkumaan.

- Sitten heräsin siihen, kun alkoi kuulua ääntä. En edes tajunnut, mikä ääni se oli. Vasta kun tajuttiin, että ilmassa lentää lasia, ymmärsimme. että joku rikkoo ikkunaa.

Auer kertoi nähneensä välähdyksen hyökkääjän kasvoista, mutta hän ei puhunut mitään. Auerin mukaan hän oli ajatellut, että kyse oli murtovarkaasta, kunnes hän sai itse veitseniskun rintaansa.

- Silloin tajusin, että kyse on jostain pahemmasta, Auer sanoi.

Tapahtumien aikana Auer oli kertomansa mukaan käynyt etuovella ja kuistin ovella ja yrittänyt saada lapsia mukaansa turvaan. Lisäksi hän kävi katsomassa, tuntuiko takkahuoneessa makaavalla Lahdella pulssi.

Auerin oli hankala muistaa useiden vuosien takaisia tapahtumia ja puolustus pyysikin oikeutta näyttämään videon Auerin kuulemisesta surmaa seuranneena päivänä.

Tallenteella Auer muun muassa kuvasi, että ulkopuolinen tekijä olisi ollut tummiin vaatteisiin pukeutunut, isokokoinen 40-50-vuotias mies, jolla oli punakka naama. Miehen hupparin huppu oli hänen mukaansa kiristetty tiukasti kasvojen päälle. 

Anna Zareff
Anna Zareff
Mikko Kormilainen
Mikko Kormilainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.