Näin Amerikassa: Aseet laillisia, Kinder-munista 2000 euron sakko

Yhdysvallat tunnetaan höllästä aselaistaan. Aseiden sijaan suureksi turvallisuusriskiksi mielletään maassa muun muassa tavalliset Kinder-munat.

Suomessa pääsiäisen aikaan supersuositut yllätysmunat ovat olleet laittomia Yhdysvalloissa jo 75 vuoden ajan. Esimerkiksi Kinder-munia myydään maailmalla vuosittain miljardeja kappaleita, mutta Yhdysvalloissa niiden myynti on täysin kielletty tukehtumisvaaran vuoksi. Amerikkalaislapset ovat siis päässeet nautiskelemaan leluyllätyksen sisältäviä suklaamunia ainoastaan vieraillessaan muissa maissa.

Asiaan on suhtauduttu Yhdysvaltain laissa jopa niin suurella vakavuudella, että yllätysmunien salakuljettamisesta on rapsahtanut huimia sakkoja. Asiasta tietämätöntä turistiakin on voitu rangaista jopa 2500 dollarin eli noin 2000 euron sakolla, jos laukusta on löytynyt yksikin yllätysmuna.

Turvallinen yllätysmuna kehitelty amerikkalaislapsille

Nyt yksi amerikkalainen makeisvalmistaja on kuitenkin onnistunut luomaan yllätysmunan, jota amerikkalaislapsetkin voivat turvallisin mielin ja laillisesti nautiskella. Candy Treasure -makeisyrityksen perustaja Kevin Gassin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Amerikan markkinoille tuodaan samaan aikaan laillinen, turvallinen ja hauska yllätysmuna.

Candy Treasure -yrityksen yllätysmunien innovaationa on uudenlainen muotoilu. Tavallisissa Suomessa myytävissä yllätysmunissa suklaamunan puolikkaat ovat liimautuneena yhteen ja munan sisältä paljastuu keltainen yllätysrasia. Candy Treasure -makeisvalmistajan munissa munanpuolikkaat eivät ole täysin kiinni toisissaan, vaan sauman välistä pilkottaa selkeä raja keltaista rasiaa.Näin amerikkalaislapset näkevät sisällä olevan rasian, eivätkä vahingossa nielaise koko suklaamunaa yllätysrasioineen suihinsa. Itse rasia on lähestulkoon suklaamunan kokoinen ja se avataan turvallisesti nappia painamalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja