Naimisissa ollut John F. Kennedy kirjeissään rakastajalleen: "Ikävöin sinua"

Yhdysvaltain presidenttinä kuolemaansa saakka toimineella John F. Kennedyllä oli suhde ruotsalaisnaisen kanssa.

Ruotsalaisen seurapiirikaunotar Gunilla von Postin Yhdysvaltain presidenttinä vuosina 1961-1963 John F. Kennedyltä saamat kirjeet myytiin huutokaupassa eilen maanantaina.

New Yorkissa pidetyssä huutokaupassa kirjeiden hinnaksi tuli 15 000 dollaria.

Kennedy ja von Post aloittivat suhteen vain muutamaa viikkoa ennen kuin presidentti avioitui Jackie Kennedyn kanssa syyskuussa vuonna 1953. Tuolloin John F. Kennedy oli Massachusettsin osavaltion senaattori.

Vuonna 1997 julkaistussa kirjassa Love, Jack Gunilla von Post kertoo Kennedyn yrittäneen pitää häneen yhteyttä puhelimitse ja kirjeitse. Huutokaupassa myydyt kirjeet oli päivätty vuosien 1954 ja 1958 välille.

– Olet ihana. Minulla on ikävä sinua, JFK-nimelläkin tunnettu Kennedy avautui kirjeissä.

Vuoden 1954 kirjeissä Kennedy yrittää suostutella von Postia tapaamiseen.

– Haluan tavata sinut. Vaikka se onkin outoa näin monen kuukauden jälkeen. Ehkä se olisi aluksi outoa, sillä olisimme kuin vieraita toisillemme. Mutta emme täysin vieraita. Se on sen arvoista, vuonna 1963 Dallasissa murhattu Kennedy kirjoitti.

Gunilla von Postin muistelmien mukaan hän ja Kennedy tapasivat lopulta elokuussa 1955 ja viettivät viikon yhdessä eri puolilla Ruotsia.

John F. Kennedy oli jo aikeissa erota Jackie-vaimostaan ja pyytämässä von Postia muuttamaan luoksensa. Lopulta parin suhde hiipui Jackie Kennedyn keskenmenon ja lopulta myös von Postin löytämän uuden rakkauden myötä.

Gunilla von Post kuoli vuonna 2011. Kennedyn kirjeistä uutisoi People-lehti.

Lue myös:

    Uusimmat