Mainos

Näillä vinkeillä raikkaampi makuuhuone

Makuuhuone on lepoa ja rentoutumista varten. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei siellä voisi käyttää rohkeita värejä!

Uudenlainen makuuhuone syntyy helposti erilaisilla pienillä sisustuselementeillä. Huoneesta löytyy yleensä valmiiksi useita vaihdeltavia esineitä, kuten tyynyjä ja lamppuja, neuvoo Realsimple.com.

Kasaa sängylle tyynyjä ylellisen ja värikkään vaikutelman aikaansaamiseksi. Käytä rohkeita kuviointeja ja materiaaleja: yhdistä geometrisiä kuvioita pieniin kukkasiin.

Peitä sänky kuvioidulla tai rohkean värisellä päiväpeitolla, ja saat helpon sisustuselementin. Sängyn päätyyn sopii seinäkangas tai taulu, joka sointuu päiväpeiton väreihin. Huone ei enää näytä alastomalta! Makuuhuoneen on tarkoitus olla unen kehto, jotennäyttävyyden lisäksi huovan tulisi olla mukava ja pehmeä. Päivän ajan huopa voi myös koristaa sängyn päätyä roikkumalla siinä.

Jatka teemaväriä ja –kuviointeja esimerkiksi valaisimissa. Jos lamput tuntuvat vievän liika tilaa, seinille ripustamalla saat valoa uhraamatta pöytätilaa. Valitse valaisimen koko sängyn mukaan: suuri parisänky vaatii jykevää lamppua, pieni ja matala peti jotakin sirompaa.

Värikäs sisustaja yhdistelee sävyjä

Tuo huoneeseen väriä elementeillä, jotka on helppo siirtää pois. Jos epäilet viininpunaisia seiniä, kokeile ensin mattoa tai tyynyjä. Niistä pääsee helposti eroon, jos sävy ei miellytäkään. Esimerkiksi keltainen matto tuo huoneeseen aurinkoa nopeasti.

Jos päätät ryhtyä värikkääksi sisustajaksi, valitse yksi väri ja käytä sen useita sävyjä. Seinät voi maalata neutraalilla punaisella, tyynyt ja muut esineet voivat toistaa rohkeampia sävyjä. Sama idea toimii myös neutraaleilla sävyillä, neuvoo realsimple.com: kokeile, kyllästytkö vihreään päiväpeittoon.

Ajattele uudelleen

Ajattele huonekalut uudelleen. Kaunis jakkara tai tavaroiden säilytykseen tarkoitettu puulaatikko voi olla myös yöpöytä. Kaksi erilaista tuolia toimii oivasti yöpöytinä, jos sidot ne yhteen samalla värillä ja yhteensopivilla lampuilla tai koriste-esineillä.

Huone saa ilmentää persoonaasi, ei pelkkiä sisustusperiaatteita. Lisää rohkeasti soppaan jotakin persoonallista: kehystä valokuvia tai tuo tilaan suosikkimaalauksesi.

MTV3

Lähde: Realsimple.com

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.