Näillä tehokkailla nikseillä saat enemmän vapaa-aikaa ja saat homman kuin homman hoidettua!

Paras keino saada enemmän vapaa-aikaa on tietysti hoitaa hommat mahdollisimman tehokkaasti. Kokosimme parhaat niksit, joiden avulla hoidat ikävät hommat alta pois tehokkaasti.

Tylsätkin hommat on hoidettava, joten ne on parempi tehdä tehokkaasti. Näillä vinkeillä pidät vitkuttelun loitolla ja hoidat homman kuin homman valmiiksi määräajassa.

Aloita aamu 1-3-5-listalla

Yhden päivän aikana ehdit tehdä keskimäärin yhden suuren, kolme keskisuurta hommaa ja viisi pientä juoksevaa asiaa: Esimerkiksi hammaslääkärin varaaminen on pikkujuttu, suu

Vaadi itseltäsi liikaa

Anna piut paut säännölle, jonka mukaan itseltään ei saa vaatia liikaa – päätä vaativasi itseltäsi liikaa vaikkapa tunnin ajan ja keskity silloin vain ja ainoastaan siihen tehtävään, joka sinulla on työn alla. Älä anna minkään ylimääräisen, kuten sähköpostin tarkastuksen tai kiinnostavan lehtileikkeen viedä huomiotasi, vaan panosta yhteen tehtävään täysillä.

Priorisoi

Mikä on tärkeää sinulle, oikeasti? Kukaan ei voi keskittyä kaikkeen täysillä, joten hoida hieman huonommin ne hommat, jotka eivät ole mielestäsi yhtä tärkeitä kuin muut. Priorisoimalla pystyt keskittymään olennaiseen.

Välillä on hyvä mennä sieltä, mistä aita on matalin, jos sillä ei ole kokonaiskuvan kannalta suurta merkitystä.

Säädä tiukka deadline itsellesi

Päätä esimerkiksi, että saat koko kodin kunnolla siivottua tunnin aikana ja kiirehdi tai keskity tärkeään työprojektiin keskeytyksettä puolen tunnin ajan. Voit yllättyä, miten nopeasti saat homman hoidettua.

Poista häiriötekijät

Mikä häiritsee keskittymistäsi? Kuuletko esimerkiksi hälytysäänen aina, kun saat uuden sähköpostiviestin tai onko Facebook jatkuvasti auki tietokoneellasi? Poista kaikki mahdollinen ylimääräinen ja käytä tehokkaasti se aika, joka sinulla on käytössäsi.

Järjestä työpisteesi kuntoon

Jotta voit olla tehokas, on tavaroiden oltava oikealla paikalla ja asioiden järjestyksessä: Hanki kunnon kalenteri, jonka sisältä löytyy muistiinpanovihkonen ja jonka väliin mahtuu myös tärkeitä papereita. Poista työpisteeltä turhat paperit ja organisoi työtilasi kuntoon.

Tee työpisteestä myös viihtyisä, sillä kun viihdyt työpisteelläsi, tulee työn teosta miellyttävämpää ja sitä kautta myös tehokkaampaa.

Sorrutko vitkutteluun?

Tylsät työt ovat suurin syy sille, että sorrut tekemään jotain mielestäsi hauskempaa silloin, kun sinun pitäisi keskittyä johonkin, joka ei ole niin mieluista. Anna itsellesi lupa sortua vaikkapa tunnin välein ja pidä pieni paussi luvan kanssa.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja