Oletko laiska? Näitä vinkkejä noudattamalla toimit tehokkaammin – ja nopeammin!

Tekemätön tehtävälista stressaa, mutta silti istut vain tietokoneella tai löhöät television edessä? Näillä vinkeillä otat hommat haltuun!

Laiskotteletko, vaikka tiedät, että tekemistä riittäisi? Usein laiskottelemme, jos tehtävälista tuntuu ylimitoitetulta.

Näin saat hommat hoidettua ja muistat pitää kohtuuden tulevaisuudessa. 

1. Aseta itsellesi aikaraja

Tiukka deadline on yksi tehokkaimpia tapoja saada asioita aikaiseksi. 

Päätä, että saat tehtäväsi valmiiksi tietyssä määräajassa – laita vaikka kello soimaan ja keskity hetki vain ja ainoastaan siihen, mitä sinun pitää tehdä. Älä suostu keskeytyksiin, vaan ole mahdollisimman nopea ja tehokas. 

2. Kirjoita itsellesi tehtävälista ja numeroi se

Kun numeroit tehtävälistasi, tulet samalla priorisoineeksi tärkeimmät hommat ja pohdit jo etukäteen, mikä järjestys on kannaltasi toimivin. 

Ja jos sinulla ei ole vielä tehtävälistaa, on aika tehdä se. Kun olet kirjoittanut hommasi paperille, ne eivät pyöri päässäsi ikävänä ja stressaavana sekamelskana. 

3. Pidä kotisi siistinä

Mitä siistimpi ympäristösi on, sitä tehokkaampi olet. Tämä tietysti vaatii aluksi järjestelyä ja aikaa, mutta on sen arvoista. 

Käy kaikki omistamasi tavarat läpi kategorioittain: Lajittele erikseen vaatteet, kirjat ja paperit ja säilytä vain ne, jotka todella tuovat sinulle iloa. Kaikki muu on ylimääräistä. 

Kun sinulla on vain ne tavarat, joista nautit, löydät myös etsimäsi huomattavasti nopeammin – ei enää hukattuja papereita tai epämääräisiä sotkukasoja!

4. Luovu turhista hommista

Tee erittäin hyvin vain se, mikä on sinulle tärkeintä – kaikessa ei tarvitse loistaa! Välillä voi mennä sieltä, mistä aita on matalin, kunhan vain saat hommat hoidettua. 

Ja muista: älä ota itsellesi enemmän tehtävää, kuin jaksat tehdä. 

5. Muista myös rentoutua!

Jos eteesi kasaantuu vain työtehtävä toisensa perään, ne muuttuvat päässäsi stressaavaksi sekamelskaksi ja podet huonoa omaatuntoa, jos et saa tehtäviä tehtyä. 

Päätä, että teet listaltasi tietyn määrän hommia ja sen jälkeen saat tehdä mitä haluat. Rentoutuminen on äärettömän tärkeää, mutta sitä ei kannata tehdä ennen kuin työt ovat hoidossa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja