Näillä helpoilla vinkeillä piristät avioliittoasi hetkessä!

Alkuhuuman haihtuessa romanttiset eleet jäävät unholaan ja arjesta tulee helposti tylsää. Nappaa vinkit suhteen piristämiseen!

Kynttilät, kukat ja ravintolaillalliset saattoivat olla osa treffi-iltojnne, kun olitte tapailuvaiheessa, mutta nykyisin treffi-ilta tarkoittaa vain päivällistä kotona. Lasten, töiden, lemmikkien ja kodinhoidon ohella on vaikea kaivaa aikaa enää suurille, romanttisille eleille. Hyviä uutisia: voit kuitenkin ujuttaa pientä romantiikkaa myös arkirutiinien sekaan. Ole luova ja kiinnitä huomiota yksityiskohtiin!

1. Keksikää salainen koodi

Jos haluatte tuntea olevanne kaksin maailmassa, keksikää oma, salainen kieli. Luokaa salainen ele, joka kertoo toiselle, että 'Olet ihana', 'Varmistan selustasi' tai yksinkertaisesti 'Rakastan sinua'. Käyttäkää elettä juhlissa, pelatessanne perheen kesken Monopolia tai vanhempainillassa. Näin luotte yhteyden sanaakaan sanomatta.

2. Pidelkää käsistä kiinni

Aina, kun kätenne ovat vapaina – kävellessä, autossa, sohvalla istuessa ja Idolsia katsoessa – pitäkää toisianne kädestä kiinni. Viatonta ja söpöä, mutta se saa teidät muistamaan, että silloin kauan sitten se riitti kohottamaan pulssianne.

3. Flirttaile aamuisin

Aloita päivä flirttailevalla eleellä. Tee se heti, ennen kuin laitat kiirevaihteen päälle ja unohdat. Nipistä hänen peppuaan, suutele häntä huulille tai sano 'Huomenta, komistus'.

4. Tekstaa se

Tee poikkeus monotonisiin 'Mitä on ruoaksi?' -viesteihin ja tekstaa hänelle ilman mitään syytä vain, koska rakastat häntä. Bonuspisteitä saat, jos lähetät hieman tuhman viestin.

5. Sytytä ne

Kaikki näyttävät paremmilta – ja seksikkäämmiltä – kynttilänvalossa. Kaiva siis kynttilät esiin ja syökää ateria niiden valossa, vaikka se olisikin vain eilisen jämiä television edessä.

6. Järjestäkää lounastreffit

Treffi-illan järjestäminen – lastenvahdin järjestäminen, itkuisten hyvästien jättäminen, energian löytäminen valveilla pysymiseen – voi olla liikaa. Tavatkaa sen sijaan lounaalla. Jos lapsenne ovat koulussa, heidän hoitamisensa ei ole ongelma. Ja jos he eivät ole, sopikaa jonkun toisen äidin kanssa, että hän hoitaa lapsianne tunnin tai pari. Tee sitten hänelle vastavuoroisesti sama palvelus.

7. Jätä viesti

Aamut voivat olla hektisiä. Joskus on jopa vaikea löytää aikaa hyvästien jättämiseen, saati sitten johonkin tunteikkaampaan. Joten kun sinulla on hiljainen hetki – eikä hän ole lähellä – jätä hänelle söpö viesti kuunneltavaksi, kun hän pääsee työpöydän ääreen. Pieni yllätys saa hänen päivänsä käyntiin mukavasti, ja ehkäpä hän söpöilee vielä sinulle.

8. Tee lista

Teet varmasti paljon listoja, joilla pidät huushollisi järjestyksessä, mutta tässä yksi, johon ei liity kotitöitä. Pidä listaa kaikista syistä, joiden takia rakastat häntä. Jaa lista hänen kanssaan tasaisin väliajoin. Imelää? Kyllä, mutta hän rakastaa sitä siitä huolimatta.

9. Tee iso numero pienistä voitoista

Saiko hän viimein sen ison asiakkaan? Korkkaa auki samppanjapullo ja juhli pieniäkin onnistumisia sen sijaan, että odottaisit isoja.

10. Leuhki hänellä

Sanotaan, ettei kerskailu ole kivaa, mutta ystäväsi ymmärtävät, kun teet sen avio-onnesi vuoksi. Näyttääkö hän mielestäsi hyvältä puvussa? Laita siitä kuva Facebookiin. Ihailetko sitä, miten hyvä hän on vauvanne kanssa? Ota asia esiin – hienovaraisesti, mutta niin, että hän kuulee – seuraavilla päivälliskutsuillanne.

11. Kerro se Post-It-lapuin

Jätä hänelle pieniä viestejä jonnekin, mistä tiedät hänen löytävän ne. Kylpyhuoneen peiliin, salikassiin, jääkaappiin... I-kirjaimen pisteinä voit käyttää sydämiä!

12. Muistele usein

Samalla kun keräät hänen likaisia sukkiaan lattialta, muistele hetki jotain onnellista tapahtumaa, jonka jaoitte yhdessä. Vielä parempi, jos mainitset siitä hänelle. Muistot laittavat asiat oikeaan perspektiiviin ja muistuttavat sinua siitä, miksi häntä rakastat niin paljon – likaisista sukista huolimatta.

13. Sano kiitos ja ole hyvä

Muistutat lapsiasi jatkuvasti käytöstavoista, mutta teetkö itse niin kuin opetat? Joskus se läheisin ihminen saa lyhyimmän tikun, mitä kohteliaisuuteen tulee. Kiitä kumppaniasi usein, jotta hän tuntee olonsa arvostetuksi. Näin näytät myös lapsillesi hyvää esimerkkiä.

14. Ota haliaikaa

Eikö löydy aikaa, jotta voisitte pitää toisianne hyvänä? Aseta kello soimaan aamulla 15 minuuttia aikaisemmin ja käytä se aika aamun pikaisiin petipuuhiin tai vain halimiseen. 15 minuuttia ei vaikuta siihen, kuinka levännyt olosi on, mutta te tunnette toisiinne suuremman yhteyden.

15. Osta lahja ilman mitään syytä

Ja nyt ei puhuta koruista tai kukista – pienet asiat ovat niitä, jotka merkitsevät. Tässä ei myöskään puhuta lahjoista, joita ostat päästäksesi taas suosioon töppäilyjen jälkeen. Osta kirja, josta hän pitäisi, lataa uusi laulu hänen iPodiinsa tai yksinkertaisesti nappaa kaupasta mukaasi hänen lempikarkkiaan. Ja vain siksi, että näkisit hymyn hänen kasvoillaan.

MTV3/Helmi

Lähde: parenting.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja