Näihin kikkoihin naiset turvautuvat jalkakipua lievittääkseen

Naiset kärsivät jalkakivuista, mutta eivät kehtaa hakea apua ongelmiinsa. Moni turvautuu erikoisiin kikkoihin kipua hellittääkseen.

Keskiverto brittinainen omistaa yhtäaikaisesti jopa 17 kengät. Upeissa koroissa kopistelulla on kuitenkin varjopuolensa. Keskimäärin naiset alkavat tuntea kipua tunnin, 6 minuutin ja 48 sekunnin päästä siitä, kun he ovat pukeneet epäsopivat kengät jalkoihinsa, The College of Podiatryn teettämä selvitys paljastaa.

Jopa 90 prosenttia naisista on kärsinyt jalkavaivoista, jotka johtuvat huonoista kengistä. Rakoista on kärsinyt 55 prosenttia naisista, haljenneista kantapäistä 45 prosenttia ja syylistä 28 prosenttia naisista. Sisään kasvanut kynsi on vaivannut 24 prosenttia. Naiset kärsivät myös jopa kaksi kertaa miehiä useammin vaivasenluista ja liikavarpaista.

Jopa 20 prosenttia naisista häpeää jalkojaan ja yksi kymmenestä on peittänyt jalkansa kuumana päivänä vain sen tähden, ettei pidä jalkojensa ulkonäöstä.

Hoida jalkoja voiteilla ja oikeilla kengillä

Yli puolet naisista on kuitenkin sitä mieltä, että kauneuden takia kannattaa kärsiä. Korkeissa koroissa kipsuttelevilla naisilla onkin erilaisia keinoja päihittää kivut. Naisista 37 prosenttia on kävellyt kotiin paljain jaloin korkokengät kädessään ja 20 prosenttia on tanssinut yökerhossa ilman kenkiä.

– Jalat ovat vartalossamme osa, joka joutuu eniten koetukselle. Elämämme aikana kävelemme jopa 150 000 kilometriä. Monet kivuista olisivat estettävissä, podologi Lorraine Jones kertoo.

– Rakot ja halkeilevat kantapäät voivat kuulostaa pieniltä vaivoilta, mutta ne aiheuttavat paljon epämukavuutta ja kiusaantunutta oloa. Monet ihmiset eivät hae apua ajoissa, jolloin he kärsivät turhaan ja ongelmat pahenevat, Lorraine sanoo.

Oikeanlaisilla kenkävalinnoilla ja kosteusvoidetta käyttämällä jalkavaivoihin voi tarttua ajoissa, sillä selvitysten mukaan vääränlaiset jalkineet aiheuttavat suurimman osan vaivoista.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Female First

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja