F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Nähdäänkö Lewis Hamiltonilta ja Valtteri Bottakselta tänään tyrmäysisku muille? – "Heillä on vielä paljon piilossa"

6:06
Valtteri Bottas kommentoi perjantain harjoituksia Tulosruudussa.

Vielä perjantain harjoituksissa maltillisesti edenneet Mercedekset saattavat tarjota hirvittävän tasonnoston, kun lauantain harjoitukset ja aika-ajot käydään iltapäivällä Britannian Silverstonessa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Perjantain treeneissä kärkivauhtia pitivät ensin Red Bullin Max Verstappen ja myöhemmin Racing Pointin Lance Stroll, mutta F1-sarjan keräämä data osoittaa, ettei näillä pitäisi olla mitään mahdollisuuksia Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen vauhtiin tositilanteessa.

Datan perusteella Mercedes on yhdellä kierroksella peräti puoli sekuntia edellä sekä Red Bullia että vuoden takaista autoaan imitoinutta Racing Pointia. Tämä on F1-aika-ajoissa jo valtava etu. Ferrarilla ja McLarenilla on kerätyn tiedon mukaan 0,8 sekunnin takamatka Mercedekseen.

Red Bullin Alexander Albon ei uskonut lainkaan, että harjoituksissa rauhallista vauhtia ajaneiden Mercedesten kyyti olisi ollut mitenkään todenmukaista.

– Mersuilla on vielä paljon piilossa, joten seuraamme heitä (lauantaina), Albon kommentoi.

Red Bullilla silti mahdollisuus kisassa

Tämä ei kuitenkaan takaa, etteikö Red Bull pystyisi haastamaan kärkikaksikkoa sunnuntain kisassa. Tiimi on tuonut Silverstoneen rutkasti uusia aerodynaamisia osia, joita kuskit vasta kokeilivat perjantain harjoituksissa.

Red Bullin auto on nyt huomattavasti vahvemman oloinen, ja data osoittaa sen pääsevän kisavauhdissa jopa kymmenyksen päähän Mercedeksen kierrosajoista suurilla polttoainemäärillä ajettaessa. Tämä voisi siis antaa haastajille mahdollisuuden iskeä vastustajaa paremmalla taktiikalla jopa voittotaisteluun.

Perjantain harjoitukset ajettiin kuitenkin erittäin kuumissa olosuhteissa, joita ei enää viikonlopun aikana Britanniassa nähdä. 35 asteen ilman lämpötilassa tallit joutuivat jättämään vauhtiaan piiloon myös varotoimenpiteenä.

– Lauantaista tulee kylmempi, ja tuulikin muuttuu, joten odotukset varmasti muuttuvat tästä, Red Bullin Max Verstappen totesi hollantilaiselle Ziggo Sportille.

– Toivon, että tulisi silloinkin lämmintä, koska sitten Mercedes joutuisi ajamaan pienemmillä tehoilla, ja meillä olisi parempi mahdollisuus, hän jatkoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja