Bottas ja Hamilton myönsivät Mercedeksen ongelmat – lauantaina on luvassa jotain aivan muuta: "Kyse on siitä, kuka pystyy reagoimaan"

Sekä Valtteri Bottas että Lewis Hamilton kertoivat kärsineensä Britannian GP:n ensimmäisissä harjoituksissa auton tasapaino-ongelmista, mutta kauden kaikki kolme osakilpailua voittanut Mercedes on silti suurin suosikki paalupaikalle Silverstonessa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonin mukaan tasapaino-ongelmat liittyivät olennaisesti siihen, että Silverstonessa oli perjantaina melko tuulista. Toiseen harjoitukseen mennessä auton säätöjä saatiin parannettua, ja vaikka Mercedes-kuljettajat olivat tulosluettelossa vasta sijoilla kolme ja viisi, molemmat huokuivat tyytyväisyyttä ja uskoa hyvään huomiseen.

– Toisessa treenissä fiilis ei ollut lainkaan pöllömpi. Erot ovat aika pieniä, ja normaalisti pystymme ottamaan askeleita eteenpäin aika-ajoihin mennessä, Bottas kommentoi päivän päätteeksi.

– En ole huolissani, koska yleisfiilis on hyvä. Racing Point ja Red Bull vaikuttavat vahvoilta, mutta lauantain olosuhteet ovat täysin erilaiset. Lämpötila on alhaisempi, ja tuulen suunta muuttuu. Sillä on tällä radalla yleensä aika iso vaikutus.

Perjantaina Silverstonessa ajettiin 35 asteen lämmössä. Lauantaiksi ja sunnuntaiksi lämpötila laskee 20 asteen tuntumaan.

– Keskitymme omaan juttuumme, ja katsotaan sitten, miten paljon pystymme puristamaan suorituskykyä irti. Toivottavasti riittävästi, Bottas sanoi.

– Olen todella toiveikas. Auto tuntuu hyvältä, mutta kun olosuhteet muuttuvat täysin, kyse on siitä, kuka pystyy reagoimaan nopeimmin kolmansisa harjoituksissa.

Lue myös:

    Uusimmat