Naantalin kaupunginhallitus esittää, että valtuusto äänestäisi puheenjohtaja Vilhelm Junnilan luottamuksen selvittämisestä

Miksi Junnilalla ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin erota elinkeinoministerin tehtävästä? 2:45
Miksi Junnilalla ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin erota elinkeinoministerin tehtävästä? Asiaa puitiin kesäkuun ja heinäkuun vaihteessa.

Naantalin kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle, että se äänestäisi puheenjohtajistonsa luottamuksen selvittämisestä. 

Valtuusto äänestää siis siitä, asettaako se tilapäisen valiokunnan puimaan puheenjohtajiston luottamusta.

Naantalin kaupunginvaltuustossa tehtiin viime viikon maanantaina aloite valtuuston puheenjohtajan Vilhelm Junnilan (ps.) luottamuksen selvittämiseksi.

Junnila erosi kesäkuussa elinkeinoministerin tehtävästä äärioikeistokytköksistään nousseen kohun jälkeen.

Valtuustoaloitteen teki kaupunginvaltuutettu Juha Haapakoski (kok.). Aloitteessa todetaan, että Junnilan olisi ministerin tehtävästä erotessaan pitänyt erota myös Naantalin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä.

Naantalin kaupungin hallintojohtaja Riitta Luotio sanoi maanantaina, että päätösvalta asiasta on kuntalain mukaan yksinomaan valtuustolla.

Luotion mukaan kaupunginvaltuuston seuraavan kokous ja siten äänestys asiasta on tarkoitus järjestää 18. syyskuuta, mutta kokous voidaan käsiteltävien asioiden vähäisen määrän takia siirtää lokakuulle.

Näin elinkeinoministeri Vilhem Junnilan eroa on kommentoitu – katso kooste 9:00
Näin elinkeinoministeri Vilhem Junnilan eroa on kommentoitu – katso kooste.

Lue myös:

    Uusimmat