Naamioituneet kannattajat maalasivat euro-ottelun tulimereksi – rajua jälkipuintia: "Luulin, että saksalaiset ovat järkevää kansaa"

1:04
Malmön isännöimä euro-ottelu muuttui täydelliseksi kaaokseksi.

Malmö FF:n ja Union Berlinin välinen Eurooppa-liigan ottelu oli seisahduksissa puolen tunnin ajan, kun katsomosta ammuttiin raketteja kentälle. MMF:n valmentaja lataa nyt painokkaita näkemyksiä välikohtauksesta.

Ottelun toinen jakso oli alkanut, kun Union Berlinin kannattajakatsomosta ammuttiin raketteja kentälle. Erotuomari keskeytti pelin puolen tunnin ajaksi. Useat Berliinin kannattaja käyttivät naamiota ottelun aikana. Malmön päävalmentaja Åge Hareide uskoo, että keskeytys käänsi ottelun vajaamiehisenä pelanneille vieraille.

– He saivat selvän edun. He pystyivät lepäämään. Uefan on tarkasteltava asiaa. Tämä on inhottavaa jalkapallolle. Tekijät pilaavat muiden kannattajien, pelaajien, ja valmentajien ottelun, Hareide kertoi järkyttyneenä lehdistötilaisuudessa.

Malmön isännöimä ottelu sai kaaosmaisia piirteitä. Katso pääkuvan videolta, miltä stadionilla näytti välikohtauksen myötä.

Useat Malmön pelaajat väittävät, että välikohtaus oli suunniteltu, jotta Union Berlin saisi edun ottelun aikana itselleen, kertoo Aftonbladet.

– Luulen niin, he ovat fiksuja. Se hyödytti heitä ja pilasi meidän tempomme, sanoi Martin Olsson.

– Tässä kohtaa asiat menevät pieleen. Kannattajakulttuuri on fantastista, mutta kun se menee näin pitkälle, se ei ole ok, Isaac Kiese Thelin jatkoi.

Poliisi tutkii Aftonbladetin mukaan tässä vaiheessa neljää rikosta tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan ainakin yksi katsoja loukkaantui, kun hän joutui tönäistyksi. Lisäksi rikosnimikkeitä ovat ainakin järjestystä koskevan lain rikkominen, ilkivalta, ja räjähderikos. 

Päävalmentaja Hareide ei halua spekuloida enempää sillä, oliko teko saksalaisfanien tempaus suunniteltu kuinka hyvin ennakkoon. Hän nosti esiin Indonesian hiljattain tapahtuneen tragedian.

– Tällaista tapahtuu vain muutama päivä Indonesian jälkeen. Luulin, että saksalaiset ovat järkevää kansaa, Hareide paalutti.

Ottelu päättyi lopulta Union Berlinin vierasvoittoon. Sheraldo Becker iski voittomaalin 68. minuutilla. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja