Katsomo tuhannen päreiksi, kahdeksan pidätetty – Tanskan liigan derbyssä täysi kaaos

Tanskan jalkapallon korkeimmalla sarjatasolla, Superliigassa pelattiin eilen Kööpenhaminan derby. Lopputuloksena EM-kisanäyttämönäkin toiminut Parkenin stadion oli kuin kaaoksen jäljiltä.

Brøndby IF ja FC Kööpenhamina kohtasivat eilen Parkenilla. Ottelu sai kaaosmaisia piirteitä, kertoo tanskalainen Ekstrabladet.

Tanskan liigan kiihkeimpänä pidetty ottelupari on aiemminkin saanut sävytystä järjestyshäiriöistä. Lokakuun 2021 jälkeen eilen pelattu ottelu oli ensimmäinen, johon myös vierasjoukkueen fanit pääsivät paikalle.

Noin 120 katsomotuolia revittiin hajalle, ja poliiseja heiteltiin Brønby-fanien toimesta kivillä. Ottelu oli keskeytettävä hetkellisesti, kun katsomosta viskottiin irronnut tuoli kentälle.

Useita kannattajia pidätettiin ennen ottelua, sen aikana ja sen jälkeen. Yhteensä kahdeksan henkilöä on pidätettynä. Brønby kertoo verkkosivuillaan, että se tutkii tapahtumia ja auttaa poliisia parhaansa mukaan.

Parkenin korjaamisen hinnaksi on arvioitu noin 140 000 Tanskan kruunua, joka vastaa noin 18 800 euroa.

Myös Kööpenhaminan fanien toiminta on herättänyt närää. Kannattajien tifossa oli yksityiskohta, jossa oli kellonaika 13:12. Tämän uskotaan viittavan aakkosellisesti kirjainyhdistelmään ACAB, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna "kaikki poliisit ovat paskiaisia".

Ottelu päättyi kotijoukkue FC Kööpenhaminan 4–1 -voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja