Myyrmäen postinjakajan raa´asti murhannut mies käytti teossa astaloa – tutkinnanjohtajalta uutta tietoa

Tutkinnanjohtaja: Myyrmäen postinjakajan raa´asti murhannut mies käytti teossa astaloa 0:43
VIDEO: Tutkinnanjohtajalta uutta tietoa Myyrmäen postinjajajan murhasta

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoo keskiviikkoillan Rikospaikassa uusia tietoja Vantaan Myyrmäen postinjakajan murhatutkinnasta. Marraskuussa 2022 tehty henkirikos on yhä selvittämättä. 

Nuori postinjakajanainen joutui aamuyöstä täysin yllättäen väkivaltaisen hyökkäyksen ja julman henkirikoksen uhriksi heti sen jälkeen, kun hän oli jakanut postit Myyrmäentie 6 D:n rappuun ja tullut ulos ovesta.

Tekijällä on ollut kädessään kättä pidempää, jokin astalo, jolla se väkivalta on aiheutettu. Se väkivalta on ollut roisia, raakaa ja vakavaa, Töyräs sanoo Rikospaikan haastattelussa.

Hänen mukaansa tutkinnan valossa näyttää siltä, että teko on ollut täysin motiiviton, aiheeton ja äkillinen.

Tekijä ollut ehkä harhainen ja jollain tavalla henkisesti epätasapainossa. Se voisi selittää teon julmuuden. Se tuo myös ajatuksen siitä, että ennen ja jälkeen teon tekijä on oirehtinut ja ollut poissa tolaltaan itsekin. On vaikea uskoa, että joku voisi tehdä näin väkivaltaisen henkirikoksen ilman, että se näkyisi hänestä ulospäin.

Epäilty on mies

Uhrin työvaatteista on saatu taltioitua näytteitä, jotka todennäköisesti kuuluvat murhaajalle. Epäilty on mies.

Meillä on sellaista teknistä näyttöä saatu uhrista, että se on se silta tähän tekijään. KRP:n laboratoriossa pyörii tällä hetkellä parikymmentä näytettä. Kun päästään kesän toiselle puolelle, tiedämme, mitä pajatso meille tuottaa vai tuottaako mitään.

Töyräs itse uskoo, että nyt puolitoista vuotta pimeänä ollut murha vielä selviää.

Vantaan postinjakajan murha ollut pimeänä jo puolitoista vuotta - tutkinnanjohtaja kertoo uusia tietoja rikoksesta 13:15
Katso Töyräksen koko haastattelu postimurhan tutkinnasta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat