Myyrmäen murhan tutkinnanjohtaja: Nyt vangittu mies on voinut ilmoittautua mediajulkisuuden takia

3:43
MTV paikalla: Postinkantajan murhassa uusi epäilty – tämä veriteosta tiedetään nyt.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi tänään torstaina uuden miehen epäiltynä Vantaan Myyrmäessä kaksi viikkoa sitten tapahtuneeseen postinkantajan murhaan. Poliisi kertoo MTV Uutisille, ettei ole varma, liittyykö uusikaan vangittu postinkantajan surmaan.

Käräjäoikeus vangitsi 19-vuotiaan miehen syytä epäillä -perusteella.

– Hän ilmoittautui itse poliisipartiolle pari päivää sitten ja kertoi kohdistaneensa väkivaltaa postinkantajaan, kertoo jutun tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä MTV Uutisille.

Jutusta oli alunperin vangittuna toinen parikymppinen mies, jonka osalta poliisi on nyt todennut, ettei hän 99 prosentin todennäköisyydellä liity lainkaan tapaukseen.

– Jos verrataan näitä kahta, aiemmin vangittuna ollutta henkilöä ja tänään vangittua henkilöä, edellistä oli enemmän syytä epäillä teosta, Tyynelä kertoo.

Poliisi selvittää parhaillaan, täsmääkö miehen kertoma ja hänen liikkeensä tapahtumayönä tutkittavana olevaan henkirikokseen.

Poliisi selvittää osallisuutta

Poliisin mukaan Myyrmäessä tapahtuneen henkirikoksen saama mediajulkisuus ja tapahtumien spekulpointi on voinut saada liikkeelle myös väärän tunnustajan.

– Sitä nyt selvitetään, että voiko hän olla tekijä vai onko hän puhtaasti mediatietojen perusteella lähtenyt ilmoittatutumaan, Tyynelä kommentoi.

Syytä epäillä -peruste on lievempi vangitsemisperuste kuin todennäköisin syin epäiltynä -peruste. Jälkimmäisellä perusteella oikeus voi vangita epäillyn kahdeksi viikoksi kerrallaan.

– Syytä epäillä -perusteella epäilty on viikon kiinni, sitten meidän pitää esittää todennäköisiä syitä epäilyn tueksi, jos vangitsemista halutaan jatkaa.

Tyynelä muistuttaa, että tämä on juuri se syy, miksi poliisi ei useinkaan kerro yksityiskohtia keskeneräisestä esitutkinnasta. Poliisi tahtoo olla varma, että rikoksen osapuolet ja todistajat kertovat omakohtaisesta tietonsa, eivätkä toistele esimerkiksi mediatietoja poliisille.

Uhri oli parikymppinen nainen

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa Myyrmäen henkirikoksen selvittämistä.

Rikos tapahtui 17. marraskuuta yöaikaan. Sen uhriksi joutui parikymppinen nainen, joka työskenteli postinkantajana tekoaikaan.

Tänään vangitulla 19-vuotiaalla miehellä on STT:n mukaan osoite Järvenpäässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja