Myyräksi paljastunut uutuusohjelman kilpailija on ammatiltaan psykologi: ”Ammatista on ollut hyötyä siinä, että...”

Myyräksi uutuusohjelmassa paljastunut Tuija on ammatiltaan psykologi. Tuija kertoo MTV Uutisten haastattelussa, kuinka hänen ammatistaan oli hyötyä ohjelman tekemisessä.

Psykologina työskentelevä Tuija kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että Myyrä-ohjelman kilpailujen sabotointi muilta kilpailijoilta salaa oli haastavaa, sillä hän ei saanut missään olosuhteissa jäädä rysän päältä kiinni. Yhdessä asiassa hän uskoo ammatistaan olleen erityistä hyötyä hankalan roolin toteuttamisessa.

– Enimmäkseen tästä ammatista on ollut varmaan hyötyä siinä, että on pystynyt pitämään itsensä kasassa eli psyykkeen hallinnassa, Tuija toteaa.

”Tiedän vähän jotain siitä, kuinka ihmisten havaintokyky toimii”

Lisäksi Tuija kertoo kiinnittäneensä ammattinsa ansiosta kilpailun aikana huomiota siihen, että kaoottisissa tilanteissa hän voi luottaa siihen, etteivät kilpailijat tarkkaile hänen tekemisiään yhtä tarkasti kuin tavallisesti.

– Tiedän vähän jotain siitä, kuinka ihmisten havaintokyky toimii. Sitä pystyin ehkä jollain tapaa käyttämään hyväkseni, Tuija kertoo.

– Kun ihmiset keskittyvät johonkin muuhun, niin voi päätellä, että havaintokyky on muualla, niin silloin voi myyräillä, Tuija toteaa päätelleensä.

Tuija kertoo antaneensa itsestään tarkoituksella kilpailun aikana erityisen heikon kuvan. Tällä tapaa hän uskoi vähentävänsä häneen kohdistuvia epäilyksiä – ja onnistui tässä loistavasti.

– Halusin antaa toisille sellaisen ajatuksen ja mielikuvan, että kylläpäs Tuija on heikko ja romahtamaisillaan, että hän ei ainakaan voi olla myyrä, koska hänen päänsä ei kestäisi sitä. Halusin antaa sen kuvan, että pääni ei kestäisi olla myyrä, Tuija paljastaa.

Myyränä toiminut Tuija kertoo liioitelleensa tämän vuoksi tunteita. Muun muassa itkukohtaukset kuvausten aikana eivät olleet aivan niin aitoja kuin mitä kilpailijat luulivat.

– Ne olivat kyllä feikkiä! Tuija nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat