Myyrä-voittaja Aino Sirje tunnustaa, milloin tajusi myyrän henkilöllisyyden: "Paljasti itsensä siinä vaiheessa"

2:20
Näin myyrä paljastui!

Myyrä-ohjelman voittaja Aino Sirje kertoo luottaneensa omaan intuitioonsa, joka lopulta kertoi hänelle Pyhimyksen olevan myyrä.

Kevään varjelluimmat salaisuudet ovat vihdoin julki, kun Myyrä-ohjelman myyrä sekä voittaja selvisivät ohjelman finaalissa tiistaina 4. toukokuuta. Myyräksi paljastui räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala, jonka henkilöllisyydestä eniten selvillä ollut näyttelijä Aino Sirje nappasi koko kisan voiton. Mukana finaalikolmikossa oli niin lisäksi vapaaottelija Teemu Packalén.

Aino kertoo MTV Uutisille olevansa tällä hetkellä hieman haikeissa tunnelmissa siitä, että Myyrän pitkä projekti on nyt tullut päätökseensä.

– Mutta tottakai myös päällisin puolin on tosi hyvät fiilikset kyllä, se on tosi onnistunut ohjelma ja siinä oli mieletön porukka. Tosi hyvä ja toimiva ohjelma tehtiin.

Aino kertoo lähteneensä kisaan mukaan intuitiotaan seuraten, mikä vei hänet lopulta hyvin pitkälle. Taustatyönä hän oli katsonut Myyrän edellisen tuotantokauden, joten formaatti oli hänelle entuudestaan tuttu.

– Tiesin mihin olin lähdössä, etten lähtenyt ihan soitellen sotaan kuitenkaan.

Tuotantokauden edetessä Aino joutui usein muiden kisaajien epäilyiden kohteeksi sen suhteen, että hän olisi kilpailuja sabotoiva myyrä. Jälkikäteen Aino kertoo tajunneensa, miten paljon muiden epäilyistä oli hänelle lopulta hyötyä.

Kilpailijoiden epäilykset edesauttoivat näyttelijän omaa pelaamista.

– Olin tavallaan sellainen sekoileva oma itseni, niin se myös kantoi sinällään aika pitkälle. Se oli hieno opetus elämästä jotenkin, ettei mun tarvitsekaan olla täydellinen. Koska Myyrässä ei ole mitään oikeita tai vääriä valintoja, koska sitä ei tavallaan pysty suorittamaan.

Ainon mukaan hänen omat epäilyksensä myyrän suhteen vaihtuivat ohjelman aikana tiuhaan. Hän kuitenkin arvioi, että noin puolen välin tienoilla peliä hänen aavistuksensa alkoivat kääntyä selkeästi Pyhimyksen puoleen.

Jossain vaiheessa intuitio sanoi Ainolle todella vahvasti, että Pyhimys toden totta on myyrä.

– Ehkä Mikko paljasti itsensä siinä vaiheessa, kun me joskus käytiin jotain keskustelua, missä Mikko itse sanoi jotenkin niin, että taitava pelaaja ja myyrä ovat tosi lähellä toisiaan. Ja sitähän se oli. Koska kyllähän Mikko vaikutti vaan ihan sairaan hyvältä pelaajalta.

Näyttelijä kertoo myös itse nauttineensa ohjelman seuraamisesta. Hän on itse kiinnittänyt huomiotaan muun muassa siihen, miten hyvin ohjelma on rakennettu katsojan näkökulmasta. Aino on myös ollut yhteydessä muihin Myyrän kilpailijoihin, keiden kanssa tuoretta kautta ja sen tapahtumia on perattu yhdessä.

Kaiken kaikkiaan Aino kertoo voittajana olevansa varsin onnellinen omasta suorituksestaan.

– Tottakai olen, todella tyytyväinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja